18 / 05 / 2024

Terör yatırımları biraz geciktirir

Terör yatırımları biraz geciktirir

Bakan Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın yatırımlara yönelik saldırılarına ilişkin, “Ne yaparlarsa yapsınlar yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biraz gecikebilir belki, havaalanı gibi... Ancak mutlaka tamamlayacağız" dedi.

Ticari gayrimenkul yatırımları 50 milyar dolar artacak!

Geçtiğimiz yıl dünya ekonomisindeki belirsizlik ortamı ve küresel terör, ticari gayrimenkul yatırımlarını da etkilemişti. Bu yıl geçtiğimiz iki yılın aksine dünya genelinde artış göstermesi bekleniyor. Yatırımların 700 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Türkiye'deki yatırımlar hız kesmiyor!

Kalkınma Bakanı Elvan, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ve teröre rağmen Türkiye'de yatırımların durmadığını söyledi.

Kibar Holding inşaat yatırımlarını erteledi!

Kibar Holding Başkanı Ali Kibar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı açıklamalarda bulundu. Kibar, ''Otel yatırımlarımızı biraz geciktirdik'' dedi.

Leasing şirketleri, Doğu’daki yatırımları finanse ediyor!

Terör olaylarına rağmen kredi kısıtlamasına gitmeyen leasing şirketleri, esnek ödeme imkânları ve yeniden yapılandırma ile Doğu’da yatırımları finanse etmeye çalışıyor.

Terör, gayrimenkul alımlarının azalmasına yol açabilir!

Terör uzun yıllardır olmayan biçimde toplum hayatını ve günlük yaşamını etkilemeye başladı. Terör, doğrudan yatırımların ve gayrimenkul alımlarının azalmasına yol açabilir. Yine döviz açığının finansmanını azaltıcı ve dış dengeyi bozucu bir gelişme bu.

Hakkari'de kamu yatırımları devam ediyor!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarının kamu yatırımlarının önünü tıkamayacağını söyledi. Yılmaz, “Birileri bu bölgenin potansiyelinin ortaya çıkmasını istemiyor. Terör nedeniyle kapalı olan havalimanı da açılacak” dedi

Doğu'da yarım kalan yatırımların devam etmesi bekleniyor!

Terör ve belirsizlik ortamı ile yatırımların askıya alındığı Doğu’ya 1 Kasım sonuçları umut oldu. Bölgede yarım kalan yatırımların devam etmesi, istihdamın artması ve ekonomik kalkınmanın hızlanması bekleniyor.

Terör yatırımları biraz geciktirir!

Bakan Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın yatırımlara yönelik saldırılarına ilişkin, “Ne yaparlarsa yapsınlar yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biraz gecikebilir belki, havaalanı gibi... Ancak mutlaka tamamlayacağız" dedi.

Hulusi Belgü: AVM yatırımları gelecek 5-10 yılda da devam edecek!

Hulusi Belgü, Türkiye'de alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarının gelecek 5-10 yıl devam edeceğini belirterek, "Yatırımcıların biraz daha kontrollü gideceğini düşünüyorum ama bu yatırımlar devam edecek" dedi...

Bahçeşehir, lüks konut yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor!

Bahçeşehir lüks konut yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ispartakule ve Esenyurt’a yapılan yatırımlar nedeniyle biraz geri planda kalsa da Bahçeşehir planlı yapılaşması ve sunduğu sosyal imkanlar nedeniyle rekabeti halen sürdürüyor.

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

Terör yatırımları biraz geciktirir Haberi

Terör yatırımları biraz geciktirir
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın yatırımlara yönelik saldırılarına ilişkin, “Ne yaparlarsa yapsınlar yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biraz gecikebilir belki, havaalanı gibi... Ama biz mutlaka bu yatırımlarımızı tamamlayacağız. Vatandaşlarımız bu konuda emin olsunlar” dedi.


Can kayıplarının terörün ülkeye doğrudan maliyeti olduğunun altını çizen Yılmaz, dolaylı maliyetler bulunduğunu da kaydetti. Sosyal açıdan terörün insanların yaşam kalitesini düşürdüğüne dikkati çeken Yılmaz, insanların rahat bir şekilde şehir içinde gezmeye çekindiklerini söyledi. Somut bir tehdit olmasa bile oluşan atmosferin insanların yaşam kalitesini düşürdüğünü vurgulayan Yılmaz, bunun sosyal bir bedel olduğunu ifade etti. Türkiye’nin siyasi belirsizlik ortamında bulunmasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ancak bunu çok da abartmamak gerekir. Çünkü kısa süre içinde bir seçime gideceğiz. 1 Kasım seçimlerinden sonrasını...