29 / 04 / 2024

Tescil ve şüyuun izalesi

Tescil ve şüyuun izalesi

9 Mayıs 1985 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 3194 Sayılı İmar Kanunu hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tescil ve şüyuun izalesi nedir?

Tescil ve şüyuun izalesi nedir? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Tescil ve şüyuun izalesi...

Tapu iptal ve tescil davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası, gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılan bir terimdir. Bu dava türü, taşınmazın aykırı işlemler yapılması durumunda açılır. Taşınmazın kullanımını, sahibini ve iptalini etkilediği için önemlidir. Peki tapu iptal ve tescil davası neden açılır?

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu İptal ve Tescil Davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibari ile taşınmazın ayni hakkına ilişkin bir dava olarak karşımıza çıkıyor. Tapu İptal ve Tescil Davasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reysaş GYO'nun esas sözleşmesi tescil edildi!

Reysaş GYO'nun tescil ve ilan edilen esas sözleşmesi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Yeni Gimat GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Yeni Gimat GYO'nun 2021 yılı için önerilen bağımsız denetim kuruluşu Denge Ankara Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (Mazars) genel kurul onayının akabinde tescil ve İlan edildi. 

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSKB GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinin değişikliği tescillendi!

TSKB GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinde gerçekleştirilen değişikliklere ilişkin tescil ve ilan işlemleri tamamlandı. 

Panora GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu belirledi!

Panora GYO, 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu belirledi. Bu kapsamda tescil ve ilan edildi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Çaldıran Ovası kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili, Çandıra İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çaldıran Ovası potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir? İşte tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021...

Tescil ve şüyuun izalesi Haberi

Tescil ve şüyuun izalesi

3194 Sayılı İmar Kanunu!


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler 

Amaç 


MADDE 1- Bu Kanun, yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Kapsam 


MADDE 2- Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapılar bu Kanun hükümlerine tabidir.


Genel Esas 


MADDE 3- Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamaz.

İstisnalar 


MADDE 4- 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, bu Kanunun ilgili maddelerine uyulmak kaydı ile 2960 sayılı İstanbul Boğaziçi Kanunu ve 3030 sayılı Büyük Şehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun ile diğer özel kanunlar ile belirlenen veya belirlenecek olan yerlerde, bu Kanunun özel kanunlara...