18 / 05 / 2024

tescile tabi kanuni ipotek

tescile tabi kanuni ipotek

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Peki, kanuni ipotek nasıl yapılır? Kanuni ipotek nasıl tescil edilir? İşte yanıtı..

Tescile tabi kanuni ipotek!

Türk Medeni Kanununda yer alan hükümlere göre kanuni ipotek, tescile tabi olan ve tescile tabi olmayan kanuni ipotek olmak üzere ikiye ayrılıyor. İşte tescile tabi kanuni ipotek hükümleri...

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

EYT'lilerin 719 bini sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam ediyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi çerçevesinde Mart'ta 1.8 milyon kişi emeklilik başvurusu yaptı. Emeklilik dilekçesi veren EYT'lilerden yaklaşık 719 bini sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi şekilde çalışmaya başlarken, bu sayının giderek yükselmesi bekleniyor.

Bankada parası olanlara garanti sürprizi! Sigortaya tabi mevduat tutarı 400 bin lira oldu! Son dakika!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarı resmen yükseltildi. İşte sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarı ile ilgili tüm ayrıntılar...

Kanuni motosikletlere yüzde 25 peşinat ve 60 ay senetli taksit imkanı İşte 28 Eylül 2022 Kanuni fiyat listesi

Kanuni motosiklet Cafe Racer tarzı yüzde 100 elektrikli modelleri Süper Soco TC ve Süper Soco TC MAX ile hem elektrikli motosiklet teknolojisini hem de yolların liderliğini yapıyor. İşte Kanuni Süper Soco TC’nin güncel satış fiyatı.

Devlete memur alımı yapılacak! 657 sayılı memuriyet kanununa tabi olacak işte başvuru tarihi ve şartları

Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul'daki temsilciliğine memur alımı yapacağını duyurdu. 657 sayılı memuriyet kanuna tabi çalışacak olan memurların alım tarihleri ve başvuru için gereken nitelikler de açıklandı. İşte detaylar...

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.

Hangi gayrimenkuller yeniden değerlemeye tabi tutulabilir?

Eski Hesap Uzmanı/YMM Okan Coşgun, Dünya Gazetesi'nde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Okan Coşgun'un 'Finansal kiralama sözleşmesi devam eden iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilir' başlıklı yazısı...

Kripto para borsaları bağımsız denetime tabi tutulmalı!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kripto para borsalarının bağımsız denetim süreçlerine tabi tutulması gerektiğini dile getirdi. Kartaloğlu, kripto paraların denetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Trabzon Kanuni Bulvarı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Trabzon'da yapımına başlanan Kanuni Bulvarı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Kira davalarında temyiz sınırını aşanlar temyize tabi tutulacak!

Kira ilişkisinden doğan diğer davalardan üç aylık kira tutarı temyiz sınırının üzerinde olanlar temyize tabi olacak.

tescile tabi kanuni ipotek Haberi

tescile tabi kanuni ipotek

Kanuni ipotek nasıl tescil edilir?

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Kanuni ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


Tescile tâbi kanunî ipotekler

Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:

1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,


2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,


3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek karşılığı olarak malik veya yükleniciden alacaklı olan alt yüklenici veya zanaatkârlar.

Alacaklıların, bu kanunî ipotek hakkından önceden feragat etmeleri geçerli değildir.


2. Satıcılar, mirasçılar ve diğer elbirliği ortakları bakımından

MADDE 894.- Satıcıların, mirasçıların ve diğer elbirliği ortaklarının kanunî ipotek haklarının,...