17 / 05 / 2024

tescile tabi olmayan kanuni ipotek

tescile tabi olmayan kanuni ipotek

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Peki, kanuni ipotek nasıl yapılır? Kanuni ipotek nasıl tescil edilir? İşte yanıtı..

Tescile tabi kanuni ipotek!

Türk Medeni Kanununda yer alan hükümlere göre kanuni ipotek, tescile tabi olan ve tescile tabi olmayan kanuni ipotek olmak üzere ikiye ayrılıyor. İşte tescile tabi kanuni ipotek hükümleri...

Resmi Gazete'de yayımlandı! ÖTV sıfıra düşürüldü!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte rafineri ve petrokimya tesislerinde üretilen akaryakıtın, üretildiği tesislerde ÖTV'ye tabi olmayan malların imalinde kullanımı ve rafineriler ile petrokimya tesisleri arasındaki tesliminde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı sıfıra indirildi.

Kurumlar vergisinden muaf olan kazançlar neler?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5/f maddesi kapsamında Kurumlar Vergisi'ne tabi olmayan kazançlar bulunuyor. Peki bunlar neler? İşte Kurumlar vergisine tabi olmayan kazançlar...

Yeşil etiketi olmayan asansör güvenilir mi?

“Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı.

Yatırımcılar lüks olmayan konutlara yöneldi!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, dövizini ve altınını bozduran yatırımcıların lüks olmayan konutlara yöneldiğini açıkladı. Mustafa Baygan, dövizin ise son 20-30 yılda lira karşısına kaybettiren bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

HDP mülkü olmayan kiracılara 250 TL kira desteği vereceğini açıkladı!

Mülkü olmayan kiracılara 250 lira kira desteği vermeyi vadeden HDP, 18 yaşına kadar çocuk ve gençlere, engellilere ve emeklilere ise toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu.

Kira kontratı olmayan kiracının hakları!

Kontrat imzalamak, kanunen zorunlu olmuyor. Kontratsız da kiracılık ilişkisinin kurulması mümkün oluyor. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? Kontrat yapan kiracılar ile aynı haklara sahip olur mu olmaz mı?

Taks alanına dahil olmayan alanlar!

Tak, taban alanı katsayısı olarak tanımlanıyor. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösteriyor. Peki, taks alanına dahil olmayan alanlar neler?

TOKİ'den evi olmayan emeklilere müjde!

TOKİ'den evi olmayan emeklilere büyük müjde geldi. Emekli kimlik kartını TOKİ’ye götüren vatandaşlar, uygun fiyatlı daireler için başvuru şansını da yakalayacak.

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

Kiler GYO finansal tabloları konsolide finansal tablolar bildirim süresine tabi oldu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Finansal Tablolarımızın Konsolide Finansal Tablolar Bildirim Süresine Tabi Olması Hakkında bildirim yayınlandı.

TOKİ'den evi olmayan emeklilere kolaylık!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Genel Başkanlığı ve TOKİ idaresi arasında yapılan protokol gereği üzerine evi olmayan emeklilere kolaylık sağlanacağını duyurdu.

Selahattin Keten: Ehil olmayan müteahhitler sektöre zarar veriyor!

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Belgesi olmayan işçi çalıştırmak yasaklanıyor!

İnşaat, otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek. Uygulama 26 Mayıs 2016'da başlıyor.

tescile tabi olmayan kanuni ipotek Haberi

tescile tabi olmayan kanuni ipotek

Kanuni ipotek nasıl tescil edilir?

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Kanuni ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


Tescile tâbi kanunî ipotekler

Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:

1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,


2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,


3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek karşılığı olarak malik veya yükleniciden alacaklı olan alt yüklenici veya zanaatkârlar.

Alacaklıların, bu kanunî ipotek hakkından önceden feragat etmeleri geçerli değildir.


2. Satıcılar, mirasçılar ve diğer elbirliği ortakları bakımından

MADDE 894.- Satıcıların, mirasçıların ve diğer elbirliği ortaklarının kanunî ipotek haklarının,...