16 / 05 / 2024

tesisat kontrollerini kim yapar

tesisat kontrollerini kim yapar

Bursa Osmangazi'de şofbenden sızan gazdan 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine olay yerinde inceleme yapan Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, tesisat kontrollerinde makine mühendisleri odasının yer alması gerektiğini kaydetti...

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Doğalgaz faturalarındaki iç tesisat kontrol bedeli iade edilecek!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 17 şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketinin, 'iç tesisat kontrol bedeli' adı altında abonelerinden haksız para tahsil ettiğini ve bu paranın geri iade edileceğini söyledi.

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Havvanur Yurtsever kim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetim kurulunda, "Kesinleşmiş Bağımsız Üye Adaylığı" kabul edilen Havvanur Yurtsever kim? İBB Meclis üyesi olan Havvanur Yurtsever'in özgeçmişi...

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?

Elektrik tesisat numaranızı bilmediğinizi ve elektrik faturanız ile ilgili sorgulama yapmak istediğinizi düşünelim. Siz de "Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?" diye diyorsanız, işte yanıtı..

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

BİM'in sahibi kim?

1995 yılında hayatımıza giren Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşu. Peki BİM'in sahibi kim?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

Pakpen Adana'da tesisat ustalarıyla buluştu!

Pakpen, Türkiye çapında düzenlediği tesisat ustalarına yönelik seminerlerinin 27’ncisini, Adana’da Anemon Otel’de gerçekleştirdi. Efes Yapı’nın da katkıları ile gerçekleşen seminere, 300’e yakın tesisat ustası katıldı.

Kim Kardashian kızına ada satın alıyor!

Kim Kardashian şimdi de Avustralya'da ada alma hazırlığında. 5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

İdris Güllüce: Türkiye'deki demir ve çeliğin kontrollerini yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas’ta katıldığı çalıştayda, Türkiye genelinde demir ve çeliğin kontrollerini yapacaklarını açıkladı. Vali Alim Barut ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Güllüce, anı defterini imzaladı.

tesisat kontrollerini kim yapar Haberi

tesisat kontrollerini kim yapar


Bursa'nın Osmangazi ilçesinde şofbenden sızan karbonmonoksit gazı sebebiyle hayatını kaybeden 5 kişinin ölümünün yankıları sürüyor. Olay yerinde inceleme yapan Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, olayın meydana geldiği dairenin bodrum katında olmasına dikkat çekerek, "Bu tür cihaz kullanılan yerler havalandırmaya müsait olmalı." dedi.


Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı tarafından re'sen bilirkişi olarak atanan oda başkanı İbrahim Mart, "Bu tür durumlarda oluyor, böylesi bir olayda bizim yapacağımız tespitler çok çok önemli. İlk belirlemelere göre, cihaz mutfakta kullanılıyor. Bacalı tip cihaz. Kombi olduğunu tahmin ediyoruz. Cihazın ne olduğundan çok burada yaşam şartları iyi değil. Bodrum katında ev. Bu tür cihazların çok havalandırmalı yerde çalışması gerekiyor. Belli ki, baca temizliğinin de yapılmamış olması önemli. Bunlara, kullanma bilincinin de yeterli olmadığı da eklenince,...