02 / 05 / 2024

Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı

Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı

Konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında metrekare uyuşmazlığı sorunu da yaşanıyor. Peki, teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Kat yüksekliklerinde metrekare mi metreküp mü?

Bir evin m2 olarak yeterince büyük olması. o evin ferah olması anlamına gelmiyor. Ferahlık m2 ile ilgili değil rn3 ile 'ligindir

59 yıl önce inşa edilen evin mutfak ve dekorasyonu!

1956'da inşa edilmiş ev özellikle mutfağıyla dikkat çekiyor. Evin sahipleri burada hiç yaşamamış ve mutfak hiç kullanılmadan 59 yıl günümüze kadar bu şekilde gelebilmiş...

Kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih!

Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. Peki, kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih mümkün m

Şenkaya Blueplanet Kurtköy'de yüzde 10 peşinatla! Kalanı teslimde öde!

Yüzde 10 peşinat ödemesi sonrasında kalan kısmın teslimde ödendiği Blueplanet projesinde yer alan daireler için farklı ödeme seçenekleri de oluşturulmuş durumda. Projede tapular hemen teslim ediliyor.

Yeni alınan evin kira vergisi ödenir mi?

Mesken ve iş yeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Peki, yeni alınan evin kira vergisi ödenir mi?

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı toprak kayması nedeniyle yıkıldı!

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı, yağmur nedeniyle yıkılarak, toprakla birlikte alt kısımdaki 3 katlı binanın üzerine kaydı. Korkuya kapılan bina sakinleri evlerini boşalttı..

5 yıl içinde satılan evin vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor.Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Kurtköy Blueplanet'te yüzde 10 peşinatla! Kalanı teslimde öde!

Birden fazla ödeme seçeneğinin uygulandığı Kurtköy Blueplanet projesi kapsamında firma bünyesinde yüzde 10 peşinatlı ödemeler yapılıyor. Proje kapsamında geri kalan kısım ise teslimde ödeniyor.

Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?

Ev almak için konut kredisine müracaat eden kimselerin en çok merak ettiği husus "Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?" sorusu oluyor. İşte ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı...

Kredi ile alınan evin kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisi, taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi ödemesi için gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi seçiliyor. Peki, kredi ile alınan evin kira gelir vergisi nasıl ödenir?

Kredi ile alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu dairesinde yapılacak taşınmaz devir işleminde ödenecek tapu harçlarının belirlenmesinde; kredi kullanılmış olması önem teşkil ediyor mu? İşte kredi ile alınan evin tapu harcı 2015...

Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu?

Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınan ev eşin üstüne yapılabilir mi?

Kredi ile alınan evin tapu masrafları!

Taşınmaz alım satım işlemi, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor. Bu işlem için harç ödeniyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafları nelerdir?

Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı Haberi

Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı

Teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Maketten proje üzerinden yapılan konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında yaşanan sorunlar arasında metrekare uyuşmazlığı da yer alıyor.


Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı?

Ön ödemeli konut sözleşmesi veya kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılırken telaffuz edilen metrekarenin yapılan sözleşmede belirtilmemesi durumunda, kat maliki herhangi bir hak talep edemiyor.


Ancak, söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı ise ve taraflar arasında yapılan sözleşmede metrekarelere ilişkin bir madde yer alıyorsa, kat maliki bu sorunu mahkeme aracılığı ile çözebiliyor.


Buna karşın mimari projeler açık taraflara açık olup; oradan evin mimarisi ile ilgili tüm bilgiler öğrenilebiliyor. Evde metrekare sorunu yaşamak istemeyenler, mimari projeyi önceden inceleyebiliyor.


Metrekare hesabı..

Brüt metrekare hesabına kullanılmayan bazı alanlar dahil edilirken;...