03 / 05 / 2024

tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde

tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. Peki, kaçak bina ne zaman yıkılır?

Milyonları ilgilendiren zam! Hızlı Geçiş Sistemi, 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olacak!

Milyonları ilgilendiren zam haberi kısa süre önce duyuruldu. Buna göre, belirtilen ücretlere, yüzde 75 oranında gelen zam dikkatleri üstüne çekti. Zam, 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte haberin detayları.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz'dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

Cep telefonu almak isteyenlere üzücü haber! Bu tarihten itibaren fiyatlar yükselecek! Acele edin!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, akıllı telefonlar için yeni gümrük düzenlemeleri getirildi. Telefonlardan alınan gümrük ücretleri 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı. 28 Mart tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Son Dakika: Benzine dev zam geliyor! İşte 19 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak fiyat listesi!

Benzine bir zam daha geliyor. Dün litre başına 1,70 TL zam gelen benzine yarından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 3 kuruş zam bekleniyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kartlı ödemelerde, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, temassız işlem limitinin, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 TL şeklinde yeniden güncellenmesine karar verdi.

Konut çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2021 belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2021...

Temmuz ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 27 Temmuz'dan itibaren yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 27 Temmuz tarihinden itibaren yapılacağını belirtti.

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

İtalya'da inşaatların 4 Mayıs’tan itibaren açılması planlanıyor!

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte yaptığı açıklamada, , 4 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tedbirleri gevşetmeye başlayacaklarını belirtirken, buna göre, inşaat imalat ve toptan ticaret sektörlerinin 4 Mayıs 2020 tarihinden itibaren açılacağını söyledi.

Konut çevre temizlik vergisi 2020!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2020 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2020...

Konut çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2019...

tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde Haberi

tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde

Kaçak bina ne zaman yıkılır?

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. 


Kaçak binanın tespiti halinde,  tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi, yapı ruhsatı alması gerekiyor. 


Kaçak binalara ruhsat alabilmek için taşınmazın bulunduğu belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ruhsat dilekçesinde yapının bulunduğu yerin açık adresi doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi gerekiyor.


Bu süre zarfı içerisinde aykırılığın giderilmemesi veya ruhsatlı binada ruhsat ve eklerine aykırılığın verilen sürede giderilmemesi halinde, ruhsat iptal ediliyor, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan binanın yıkımına karar veriliyor. 


Yıkım kararı verilebilmesi için, yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor. Yapı tatil zaptında yazılı olanlar...