03 / 05 / 2024

test merkezi

test merkezi

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün ki köşe yazısında test merkezi ve otomobil fabrikası alanları hakkındaki konuları ele aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın köşe yazısı;

Sercons Test Sertifika Ve Eğitim Merkezi Anonim Şirketi kuruldu!

Sercons Test Sertifika Ve Eğitim Merkezi Anonim Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sercons Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

Türkiye’de bir ilk! Depremin etkisini yüzde 80 azaltacak sistem!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi, deprem hasarını yüzde 80 azaltacak bir sistem geliştirdi.

Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı!

30 milyon TL yatırımla hayata geçen Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

Allianz'dan Türkiye'ye 30 milyon liralık deprem ve yangın merkezi!

Allianz Türkiye'nin 30 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı

Yerli sismik izolatör testlerine yurt dışından da ilgi var!

Yerel ve milli imkanlarla Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan Sismik İzolatör Test Merkezi yaptıkları sismik izolatör testleri ile Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da tercih edilmeye başladı…

Cin Test Değerlendirme Belgelendirme Gözetim ve Denetim Merkezi Anonim Şirketi kuruldu!

Cin Test Değerlendirme Belgelendirme Gözetim ve Denetim Merkezi Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli Ulusoy Erdoğan tarafından kuruldu.

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Akıllı şehir rol modeli Esenler!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler’de kurulacak ilk akıllı şehir ve mobilite test merkezi için bugün işbirliği yapılacağını dile getirdi. Varank, bu projenin rol model olacağını da ifade etti. 

Birçok ülkenin çeliği Türkiye'de test edilebilecek!

Türk firması Matil A.Ş, çelik ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi oldu.

Yapı Merkezi, Etiyopya'daki demiryolu projesini yarıladı!

Etiyopya’da 400 kilometrelik demiryolu hattı inşa eden Türk şirketi Yapı Merkezi, projeyi yarılayarak birinci fazda ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversitesi'nde Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor.

Bursa Otomotiv Test Merkezi'nin arazi tahsis işlemleri tamamladı!

Türk Standardları Enstitüsü tarafından Bursa Yenişehir Çardak mahallesindeki belediyeye ait hissenin TSE'ye bedelsiz devriyle arazinin ön tahsis ve acil kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Mercedes Benz'den Aksaray'a kamyon test merkezi!

Kamyon fabrikasına 113 milyon euroluk yatırımla Türkiye’den ihracatı 1 milyar euro artırmayı planlayan Mercedes Benz Türk, Aksaray’daki fabrikaya test amaçlı Ar-Ge merkezi kuracağını açıkladı.

test merkezi Haberi

test merkezi

Hani... Her yılbaşında Milli Piyango nun büyük ikramiyesinin kime çıkacağı merakla beklenir ya, Yenişehir'in durumu tam böyle oldu. 

Çünkü... 

Yılbaşında gerçek büyük piyango Yenişehir e çıktı. 

Gerçi... 

Bazı gelişmeler kamuoyuna yansıdı, ama piyangonun hikayesi çok ilginç. Başlangıçta... 

Yenişehir'e dünya standartlarında Otomotiv Test Merkezi yapılması için bir yıl önce başlayan çalışmalar var. Ne var ki. havaalanı karşısındaki merada hem kamulaştırma sorunları çıkıp, hem de test pistinin uzatılmasıyla arazı yetersiz kalınca yakınlarda yeni bir arazi bulundu. 

Konuyu başından beri takip eden AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin ile Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik arazinin tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kara'ya gittiklerinde sürprizle karşılaştılar. 

Çünkü... 

Milli Emlak Genel Müdürü Kara şunu açıkladı: "Yabancı bir otomobil firması Batı bölgesinde büyük bir otomobil fabrikası...