02 / 05 / 2024

teşvik belgeleri

teşvik belgeleri

Ekonomi Bakanı Çağlayan, yeni teşvik sisteminin yürürlüğe girdiği 20 Haziran 2012 tarihinden bu yılın Ekim ayı sonuna kadar olan dönemde, 101,9 milyar lira tutarında 6 bin 486 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini bildirdi...

Haziran ayında 741 yatırım teşvik belgesi verildi!

Yatırım teşvik belgeleri listesi yayımlandı.Ekonomi Bakanlığı tarafından Haziran'da 741 yatırım teşvik belgesi verildi.

Mayıs'ta 707 yatırım teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığı, yatırım teşvik belgeleri listesini Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Mayıs ayında 707 yatırım teşvik belgesi verildi.

2017 Ocak'ta 528 yatırım teşvik belgesi verildi!

Yatırım teşvik belgeleri listesi yayımlandı. 2017'nin Ocak ayında 528 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 8 milyar 27 milyon 500 bin 322 lira.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu Anadolu'ya yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verilecek!

Başbakan Yıldırım'ın TİM üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verileceğini açıklaması Iğdır'daki STK ve yatırımcılarca sevinçle karşılandı.

Süper teşvik doğrudan yatırıma ivme katacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Süper teşvik düzenlemelerleri hayata geçtikten sonra inanıyorum ki doğrudan yatırımlar için bir ivme katacak" dedi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Yeni teşvik paketiyle tarihi adımlar atılacak!

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

teşvik belgeleri Haberi

teşvik belgeleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2014 Yılı Bütçesini sunumunda, geçen yıl yüzde 2,2 büyüyen Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 4'e yakın bir büyüme görüleceğini söyledi. Çağlayan, geçen hafta açıklanan sanayi üretim endeksi rakamlarının bunun teyit ettiğini belirtti.


İşsizlik konusunda da dağerlendirmelerde bulunan Çağlayan, küresel ekonomik krizin başlangıcından bu yana Avrupa'da 4,5 milyon insan işini kaybederken, Ocak 2009'dan bugüne Türkiye'deki istihdam artışının 6,2 milyon kişiye ulaştığını bildirdi. İşsizlik oranlarının arzu ettikleri düzeyde olmadığını belirten Çağlayan, "İsteriz ki işsizlik yüzde 5-6 seviyesine düşsün. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.


Büyüme, işsizlik ve üretimdeki olumlu performansın mali disiplinden taviz verilmeden gerçekleştirildiğini ifade eden Çağlayan, 2013 yılı sonunda merkezi yönetim bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 1,2 olacağını öngördüklerini,...