07 / 05 / 2024

tevhid masrafları 2014

tevhid masrafları 2014

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhid işlemi için belli oranda masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar? İşte, tapu tevhid harcı 2014.

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?

Daire tapu devir masrafları!

Tapu dairesinde yapılan taşınmaz mal devir işlemi için birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, daire tapu devir masrafları nelerdir? 2014 daire tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir masrafları 2014!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devileri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde verilen hizmet karşılığında bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devir masrafları 2014..

İzale-i şuyu davası masrafları 2014!

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, ilgili malın paylaşılmasını dava açarak isteyebiliyor. İşte izale-i şuyu davası masrafları 2014..

TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014..

Tapuda intikal masrafları 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. İşte tapuda intikal masrafları 2014..

Tapu hisse devri masrafları 2014!

Hisseli tapular üzerinde, hisseleri ayırma veya hisseleri birleştirerek tek tapuya çevirme gibi işlemler yapılabiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl yapılır? Tapu hisse devri masrafları 2014 ne kadar?

Tapu masraflarını kim öder 2014?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde gerekli olan birtakım belgelerin temin edilerek, tapu dairesine gidilmesi ve hesaplanan tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu masraflarını kim öder 2014?

Tapu fiyatları 2014!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor. İşte tapu fiyatları 2014 ve döner sermaye ücretleri...

Tapu masrafları 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu satışının gerçekleşebilmesi için tarafların belli oranlarda tapu masraflarını ödemeleri gerekiyor. Peki alıcı hangi oranda masraf öder? İşte tapu masrafları 2014 oranları...

Tapu döner sermaye harcı 2014!

Tapu için ödenmesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye harcı da bulunuyor. Peki tapuda döner sermaye harcı ne kadardır? İşte tapu döner sermaye harcı 2014 oranları...

Tapuda satış masrafları 2014!

Tapuda gerçekleşen satış işlemleri, alıcıya ve satıcıya borç ve hak yükleyen bir sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda satış masrafları nelerdir? İşte tapuda satış masrafları 2014...

tevhid masrafları 2014 Haberi

tevhid masrafları 2014

Tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Arsa tevhid işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşmıza çıkıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapuda söz konusu tevhid işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilerek tapuya müracaatta bulunulması ve tevhid masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Tevhid işlemi için gereken belgeler:

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tevhid tescil istem belgesi nasıl yazılır?

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz...