08 / 05 / 2024

Tevhid Tescil İstem Belgesi

Tevhid Tescil İstem Belgesi

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhid işlemi için belli oranda masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Martı GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı artırımı tescil edildi!

Martı GYO'nun Kayıtlı Sermaye Tavan Artırımını içeren Esas Sözleşmenin 8.maddesinin tadili 4 Mayıs 2020 tarihinde tescil edildi.

Akiş GYO'nun sermaye tavanı artırımı tescil edildi!

Akiş GYO Kayıtlı Sermaye Tavanı artırımı ve Esas Sözleşme Tadil tasarısı 28.04.2020 tarihinde tescil edildi.

Nurol GYO esas sözleşmesinin değişikliği tescil edildi!

Nurol GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesine ilişkin tadil metninin onaylanması için SPK'ya başvurduğu ve SPK tarafından onaylanan Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinin yeni şekli İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31070 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Yeşil GYO genel kurul kararları tescil edilemedi!

Yeşil GYO'nun genel kurul kararları tescile ait bir durum bulunmadığından tescil edilmedi. Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne dosyaya işlenmek üzere bilgi verildi.

Galata Kulesi vakfa tescil edilemez!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Kulesi’nin mülkiyetinin belediyeye devri için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dava açtı. İBB avukatları, Galata Kulesi’nin vakıf yoluyla meydana gelmediği için bir vakıf adına tescil edilmesinin hukuksuz olduğunu belirtti...

İsrail'den Batı Şeria'da arazi tescil işlemlerini kolaylaştıran karar!

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerinde arazi tescil işlemlerinin İsrail Sivil İdaresinden Adalet Bakanlığına transfer edilmesi talimatını verdi...

Tekirdağ Rüstem Paşa Cami açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Rüstem Paşa Cami hizmete açıldı.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Hazine adına tescil edilmemiş araziler mecliste!

6831 sayılı Kanun kapsamında orman idaresi adına kayıtlı olup henüz Hazine adına tescil edilmemiş olan araziler meclis gündemine taşındı. MHP'li Karakaya konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İhlas Gayrimenkul'ün birleşme işlemleri tescil edildi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında gündemde yer alan birleşme işlemi genel kurul tarafından onaylandı ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2019 tarihinde tescil edildi.

Tevhid Tescil İstem Belgesi Haberi

Tevhid Tescil İstem Belgesi

Tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Arsa tevhid işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşmıza çıkıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapuda söz konusu tevhid işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilerek tapuya müracaatta bulunulması ve tevhid masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Tevhid işlemi için gereken belgeler:

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tevhid tescil istem belgesi nasıl yazılır?

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz...