10 / 05 / 2024

tevhit işlem harcı

tevhit işlem harcı

Tevhit işlemi ile tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz mal birleştirilebiliyor. Tapu dairesine yapılan bu işlem için harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2014 yılı tevhit harç oranı ne kadar?

Dolarda yeni zirve: 16 liradan işlem görüyor!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği dolar/TL haftanın son işlem gününe rekor bir seviye ile başladı. Dolar/TL şu dakikalarda 16 liradan işlem görürken, euro ise 18 lirayı aştı.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Rusya Merkez Bankası, Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçtiğimiz sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu duyurdu.

Rusların yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar düzeyinde!

Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada Rusların son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleriyle yıllık işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde olduğunu duyurdu.

Shiba Inu Kraken'de işlem görmeye başlıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Kraken, Shiba Inu'yu bugün işlem platformuna dahil edileceğini açıkladı. 

ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

Yaşanan son gelişmelere göre, ABD'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk borsa yatırım fonu (ETF) işlem görmeye başladı.

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'u borsada işlem görecek!

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'unu aşan borsada işlem gören nitelikte olmayan payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi formu Kurul onayına sunuldu.

Dolar/TL 8,11 seviyelerinde işlem görüyor!

Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 8,11 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL 8,16 seviyelerinden işlem görüyor!

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 8,16 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL 8,17 seviyelerinde işlem görüyor!

Dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından 8,17 seviyesinde işlem görüyor.

Altın haftanın son işlem gününe nasıl başladı?

Altının gram fiyatı, 395 lira ile 7 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından 397,9 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 650 lira, Cumhuriyet altını ise 2.660 liradan satılıyor.

FAST Sisteminde işlem üst limiti 1000 TL oldu!

Kullanıma açılan yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi'nde işlem üst limiti 1.000 TL’ye yükseltildi.

tevhit işlem harcı Haberi

tevhit işlem harcı

Tevhit harç oranı ne kadar?

Tevhit işlemi ile tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz mal birleştirilebiliyor. Tevhit işlemi,  aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Bu işlemin yapılabilmesi için, taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararının alınmış olması gerekiyor.


Ayrıca; Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası da aranıyor.


Gerekli belgelerin temin edilmesi halinde tapu dairesinde yapılacak tevhit işlemi için belli bir oranda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2014 tevhit harç oranı ne kadar?


2014 yılı tevhit harç oranı ne...