28 / 04 / 2024

tezcan kararkuş candandan çubuk gazinosu açıklaması

tezcan kararkuş candandan çubuk gazinosu açıklaması

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, halen sürdürdükleri Kent İzleme Merkezi çalışmaları kapsamında, Ankara Çubuk Barajı’nda bulunan Baraj Gazinosu’nun yıkıldığını tespit etti.

Tezdemir Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tezdemir Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bertan Tezcan, Burak Demir ve Tuğsan Tezcan ortaklığında kuruldu.

Assiana Turizm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Assiana Turizm İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Cafer Tezcan, Bülent Ekinci ve Ayşe Boztemir ortaklığında kuruldu.

Tahıl Koridoru'yla buğday fiyatları yarıya düştü! Buğday alım fiyatları açıklandı mı? Borsa borsa son fiyatlar!

TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın üçüncü kez 2 ay süreyle daha uzatılmasının buğday fiyyatlarını düşürdüğünü belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün hangi borsada kaç TL? İşte 30 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Buğday ekiminde yüzde 30 artış bekleniyor! Ekmek ve una zam gelecek mi? 

TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, bu sene buğday ekim alanlarında yüzde 30’luk artış öngördüklerini açıkladı. Peki bu artış ekmek ve un fiyatlarına yansıyacak mı? İşte Tezcan'ın o açıklamaları....

LDS Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

LDS Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi Avcılar’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  Latifa Serenli ve Tezcan Serenli kuruldu.

Babil Girişim İnşaat  Anonim Şirketi kuruldu!

Babil Girişim İnşaat  Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  60 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Ekinci Cafer Tezcan, Durmuş Urkaç, Neşet Karahan tarafından kuruldu.

Kurumsal Dekor Mimarlık İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kurumsal Dekor Mimarlık İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Tezcan tarafından kuruldu.

Özekici Mobilya İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özekici Mobilya İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Tezcan tarafından kuruldu.

Tezcan Karakuş Candan'dan Muammer Aksoy'un evinin yıkılmasına tepki!

Prof. Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 tarihinde Ankara Bahçelievler’deki evinin önünde suikaste uğramıştı. Muammer Aksoy’un evi kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin konuştu.

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tezcan Karakuş Candan'dan AOÇ arazisindeki kiralamaya tepki!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, tarihi birinci derecede sit alanı içerisinde yer alan 1.412 metrekarelik Atatürk Orman Çiftliği arazisini açık ihale usulüyle kiralığa çıkardı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin konuştu.

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Saraçoğlu projesi çıkışı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

tezcan kararkuş candandan çubuk gazinosu açıklaması Haberi

tezcan kararkuş candandan çubuk gazinosu açıklaması

Atatürk döneminden kalma modern Cumhuriyet mimarisi örneği Çubuk Gazinosu artık yok. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, Başkan Tezcan Karakuş Candan’ın da katıldığı ve 31 Aralık 2014’te yaptıkları basın toplantısıyla, Çubuk Barajı’nda bulunan tarihi Çubuk Gazinosu ve Atatürk’ün evinin atıl bırakılarak yıkımla karşı karşıya kaldığını söylemişti. Kuruluş kısa süre önce, halen sürdürdükleri Kent İzleme Merkezi çalışmaları kapsamında, Çubuk Barajı’nda bulunan Baraj Gazinosu’nun da yıkıldığını tespit etti. Olay, yakın zaman önce yıkımı saptanan ve Atatürk’ün kaldığı Marmara Köşkü vakası ardından gerçekleşmesiyle, akla modern Cumhuriyetin kültürel sembollerine yönelik bir yıkım dalgasının başlatılıp başlatılmadığı sorusunu getirdi.


1937-1938 yıllarında Fransız şehir plancısı, mimar Théodore Leveau tarafından tasarlanan Baraj Gazinosu’nun yıkımı konusunda yazılı açıklama yapan TMMOB Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu kültürsüzlük ve vandallık...