26 / 05 / 2024

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat; “Binalarda Isı Yalıtımını düzenleyen kanun olan TS 825, Aralık 2013’ten bu yana yayınlanmadığından dolayı, ülkemiz %20 civarında enerjiyi sokağa atmaktadır. " dedi.

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

TGÜB'ten Taksim İlkyardım Hastanesi Yangını açıklaması!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 5 Nisan Perşembe günü İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlkyardım Hastanesi’nde meydana gelen yangın felaketine ilişkin basın açıklaması yaptı..

Evora Denizli'de toplam bağımsız bölüm sayısı 1579 oldu!

Teknik Yapı'nın Denizli Merkezefendi'de inşa ettiği Evora Denizli projesinde toplam bağımsız bölüm sayısı 1579 oldu.

Yıldız Teknik öğrencilerinden Kartal için 40 proje!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım 4 Stüdyosu öğrencileri Kartal için 40 proje tasarladı. Öğrencilerin projelerinin yer aldığı sergi 14 - 20 Nisan 2017 tarihleri arasında Kartal Belediye Başkanlığı binası fuaye alanında yer alacak.

Türkiye ekonomisi 2016'da beklenenden çok daha iyi büyüdü!

Türkiye ekonomisinin 2016'da beklenenden çok daha iyi büyüdüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Toparlanma hızlı oldu ve Türkiye teknik olarak bir resesyona girmedi, bu çok önemli." dedi.

OSB’lerde 300 adet teknik kolej kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, organize sanayi bölgelerinde teknik kolejler kurduracaklarını açıkladı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine 4 firmadan teklif!

İstanbul Boğaz’ını üçüncü kez birleştirecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihalesinde, 4 firma teknik ve mali teklif sundu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için 6 firma teklif sunacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için 15 Şubat'ta ihaleye çıkılıyor. İhalede, 6 firmanın teknik ve mali tekliflerini sunacakları öğrenildi.

Enpa Teknik Tedarik Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Enpa Teknik Tedarik Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi 60 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Orhan Büyükbakkal, Halil Köklü ve Namık Bek imzasıyla kuruldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri 3. havalimanı inşaatını inceledi!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İstanbul´a yapılan yeni havalimanı inşaatında incelemede bulundu.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

AGÜ İnşaat Bölümü öğrencilerinden Dubai’ye teknik gezi!

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yapı Kulübü’nün, Dubai ve Abu Dhabi’ye düzenlediği teknik gezide, İnşaat Bölümü öğrencileri, yapılan projeleri yerinde inceledi.

Demirland Mühendislik Yapı Teknik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirland Mühendislik Yapı Teknik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Bülent Huvaj imzasıyla kuruldu.

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat Haberi

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat

TSE tarafından hazırlanan ve Aralık 2013’te yayınlanan TS 825 “Binalarda Isı Yalıtım Kuralları” standardının, halen Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uyulması zorunlu standart özelliğini kazanamadığına dikkat çeken TGÜB Teknik Komite Üyesi Nuri Ertokat; “Aralık 2013 den bu yana tüm ülke genelinde yapılan bina projelerinde ısı yalıtımı bakımından ülkemiz %20 civarında enerjiyi sokağa atmaktadır. Hem daha fazla enerji tüketiyoruz hem de bir o kadar CO2 emisyonunu atmosfere bırakarak çevrenin iyice kirlenmesine neden oluyoruz. Halen çok çeşitli ısı yalıtım hesaplarında, Mayıs 2008 tarihinde yayınlanmış olan TS 825 kullanılmaktadır. Aralık 2013 tarihli TS 825 incelendiğinde, Mayıs 2008 tarihli TS 825 deki yalıtım yaptırımları, yaklaşık %20 civarında arttırılmış durumda olduğu gözlemlenmektedir” dedi.


2023 Hedefi: Enerji Tüketimini %20 Azaltmak

2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Enerji Verimliliği Strateji...