12 / 05 / 2024

THK Apartmanları

THK Apartmanları

Laleli'deki Türk Hava Kurumu'na ait Tayyare Apartmanları, 1986 yılında 20 yıllığına Göksel Denizcilik Şirketi'ne kiralanmış. 400 milyona kiralanan apartmanlar, 11 milyar liraya restore edildikten sonra 5 yıldızlı otel olacakmış.

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Sıcak hava dalgaları sebebiyle apartmanların üst katlarında oturanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, üst katlarda yaşayan yaşlı, çocuk, obez ve yatalak kişilerin korunması gerektiğine dikkat çekti. 

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

Yargıtay THK'nin taşınmaz satışlarını iptal etti!

THK kayyum heyeti tarafından yapılan taşınmaz satışları mahkeme tarafından iptal edildi. 

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan apartmanların yöneticileri ile bir araya geldi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla  depremde yıkılan apartmanların görevleriyle bir araya geldi. 

Serdar Sandal'dan Rızabey ve Doğanlar apartmanları raporuyla ilgili açıklama!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yıkılan Rızabey ve Doğanlar apartmanları için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi'ne ait raporların, bina yönetimlerinin talebi üzerine hazırlanmış, tavsiye niteliğinde raporlar olduğunu belirtti.

Sema Şimşek'ten apartmanlarına giren hırsıza mektup!

Eski manken Sema Şimşek, üç gün içinde iki kez apartmanlarına giren hırsıza mektup yazdı

THK ile kiracısı Keskin Gayrimenkul arasında dolar anlaşmazlığı!

THK ile kurumun Laleli'deki tesisini 2055 yılına kadar kiralayan Keskin Gayrimenkul adlı şirket arasında, kira bedelinin döviz kuruyla ödenmesine yönelik ihtilaf yaşandı...

Brezilya’da lüks apartmanların yanındaki barakalar sefalet içinde!

Brezilya’da lüks apartmanların hemen yanında bulunan barakalarda sefalet kol geziyor.

MİNT Çağlayan: Yeni nesil şehir apartmanları!

"Yeni Nesil Şehir Apartmanları" sloganıyla basına tanıtılan MİNT Çağlayan projesi 14 katlı tek bir blok şeklinde yükseliyor. Proje 140 adet konuttan oluşuyor.

Kruşçevka apartmanları yıkılıyor!

Sovyet lider Nikita Kruşçev zamanında inşa edilen ve o dönem milyonlarca aile için umut olan Kruşçevka apartmanları yıkılıyor.

THK Apartmanları Haberi

THK Apartmanları



KİRASI 400 milyon


Türk Hava Kurumu'nun Laleli'deki apartmanları restore edildikten sonra 275 oda, 600 yataklı 5 yıldızlı otel olarak turizm hizmetine açılacak.


20 yıllığına Göksel Denizcilik Şirketi'ne kiralanan 4 blok halindeki apartmanlardan THK, yıllık kardan yüzde 5 pay alacak


İSTİHBARAT SERVİSİ


   TÜRK Hava Kurumu'nun Laleli'deki Tayyare Apartmanları, beş yıldızlı otel oluyor. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Baki Aydın, 1918 Fatih Yangını'nda evlerini yitiren vatandaşlar için, 1921-1922 yıllarında çok katlı sosyal konut olarak inşa edilen apartmanların, tarihi görünümleri değiştirilmeden 11 milyar liraya yeniden onarılacağını ve 1987 turizm sezonuna beş yıldızlı otel olarak katılacağını söyledi.  

   Aydın, 275 oda ve 600...