05 / 07 / 2024

THY yolcuları

THY yolcuları

THY'nin toplam yolcu sayısı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13,3 artışla 54,7 milyona ulaştı.Yolcu sayısında iç hatlarda yüzde 13,2, dış hatlarda yüzde 13,3 artış gerçekleşti.

THY yolcu sayısı 50 milyonu aştı!

Türk Hava Yolları'nın ( THY ) yolcu sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,3 artarak 50,4 milyona ulaştı.

THY 46 milyon yolcuyu uçurdu!

THY ocak-ekim döneminde yüzde 13.7 artışla 46.2 milyon oldu.Ocak-Ekim 2013 döneminde 40.6 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 13.7 arttı. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 13.9, dış hatlarda yüzde 13.6 oldu.

THY yolcu sayısı yüzde 14,8 arttı!

THY Ocak-Ağustos 2014 Trafik Verileri, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı. Türk Hava Yolları (THY), Ocak-Ağustos döneminde yolcu sayısını yüzde 14,8 artışla 36,4 milyona yükseldi.

THY'nin yolcu sayısı yüzde 22,1 arttı!

THY'nin yolcu sayısı yüzde 22,1 arttı. THY'nin toplam yolcu sayısı, 2014 yılı Ocak-Şubat döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,1 artarak 7,8 milyona ulaştı.

THY açıkladı! 31 Mart için ücretsiz bilet değişikliği imkanı!

Türk Hava Yolları (THY) 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalar da bulundu. Buna göre belirtilen şartlara uygun olan bu yolcuların da biletlerinde değişiklik ve hiç kullanılmayan biletler içinde ücretsiz iade hakkı tanındığını kaydedildi.

THY'den son dakika Mart indirimi: Bugün ve yarın alınan biletler 799 TL'den başlıyor! 

​​​​​​​THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası başladı. Yolcular, bugün ve yarın alacakları biletlerle 11 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında 799 TL'den başlayan fiyatlarla seyahat edebilecek. İşte ayrıntılar...

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yolcularına dijital küre hizmeti; Flight Tracker

Türk Hava Yolları (THY), özel "Flight Tracker’’ dijital küresini özel yolcu salonu (Business Lounge) misafirlerinin kullanıma sundu. Yolcular bu dijital kürede  uçuş bilgilerini, anlık hava durumu ve uçulan destinasyonları izleyebilecek. 

11 Mart’ta hangi uçuşlar iptal edildi? Pegasus, THY, Anadolu Jet’ten uçak bileti alanlar ne yapacak?

İstanbul ve yurdun birçok kentinde yağan kar yağışı nedeniyle Anadolu Jet, Pegasus ve THY, seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular, ‘’Hangi uçuşlar iptal edildi? Uçak bileti olanlar ne yapacak?’’ sorularının yanıtını arıyor…

THY yolcularını uyardı, 6 Nisan'da büyük taşınma başlıyor!

THY Basın Müşavirliği, "Yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na taşınmamız nedeniyle 6 Nisan saat 02.00 itibarıyla Atatürk Havalimanı'ndaki tüm tarifeli uçuşlarımıza son veriyoruz" açıklamasını yaptı...

THY'den Yeni Havalimanı'na yolcunun hayatını kolaylaştıran teknoloji!

TÜRK Hava Yolları'nın (THY), bir süre önce yaptığı teknolojik yenilikle artık yolcular bir kart sayesinde uçuş sonrası uzun süre bagajlarını teslim bandının başında beklemiyor. THY'den yolcunun hayatını kolaylaştıran teknoloji...

THY'den 3. Havalimanı'na VİP ziyaret!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Yeni Havalimanı'nda incelemeler yaptı.. Aycı, THY'nin yolcularını ağırlayacağı özel salonları hakkında bilgiler aldı.

THY erken bilet satın almalarda indirim yapıyor!

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, THY, yolcuların biletlerini erken satın almaları halinde tüm yurt içi uçuşlarında 55 liraya uçuş imkanı sağlıyor.

THY Erasmus öğrencilerine indirimi yüzde 20'ye çıkardı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın isteği üzerine Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında erasmus öğrencilerine tanınan yüzde 15 bilet indirimini yüzde 20'ye çıkardı.

THY'den Erasmus indirimi!

THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokolle Erasmus programı yararlanıcılarına, yurt dışı seyahatlerinde yüzde 20 bilet indirimi ve 10 kilogram ek bagaj hakkı tanınacak.

THY Yılın En iyi Yapılandırılmış Finansman ödülünü kazandı!

THY Avrupa İhracat Ajansı garantili, Japon öz sermayeli, satın alma opsiyonlu faaliyet tipi finansal kiralama yöntemi ile seçkin ve yenilikçi bir finansmanı başarıyla tamamlayarak Türkiye'de "Yılın En iyi Yapılandırılmış Finansman" ödülünün sahibi oldu.

Elektrik kesintisi nedeniyle THY uçağı Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı!

Milas - Bodrum Havalimanı’nda elektrik kesintisi nedeniyle pistin ışıklarının kesilmesi sonucu İstanbul - Bodrum seferini yapan THY uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

THY yolcuları Haberi

THY yolcuları

Türk Hava Yolları'nın (THY) toplam yolcu sayısı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13,3 artışla 54,7 milyona ulaştı.


THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan 2014 trafik verilerine göre, 2013'te 48,3 milyon olan toplam yolcu sayısı, geçen yıl yüzde 13,3 artışla 54,7 milyona çıktı.


Yolcu sayısında iç hatlarda yüzde 13,2, dış hatlarda yüzde 13,3 artış gerçekleşti. Geçen yıl, 2013'e göre Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı yüzde 13,5, Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayısı yüzde 20 arttı.


Yolcu doluluk oranı 0,1 puanlık düşüş ile yüzde 78,9 olarak gerçekleşti. Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), 2013'te 116,4 milyar iken, geçen yıl yüzde 16,3 artarak 135,3 milyara ulaştı. AKK artışı iç hat uçuşlarda yüzde 13,8, dış hat uçuşlarda yüzde 16,6 oldu.


Ücretli Yolcu Km (ÜYK), 2013'te...