04 / 05 / 2024

Ticaret imarlı arsa nedir

Ticaret imarlı arsa nedir

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. İmar görmüş tarlaya konut arsası, ticari arsa arsa deniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Ticari imarlı arsa ne demek?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ticari imarlı arsa ne demek? Ticari imarlı arsa üzerine neler yapılabilir?

Ticaret imarlı arsa nedir?

Ticaret imarlı arsa nedir? Ticari imarlı arsaya neler yapılabilir? Konut imarlı arsada dükkan veya işyeri yapılabilir mi? Ticari imarlı arsada konut yapılabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...

İki şehirde sanayi ve ticaret imarlı 2 arsa satılacak!

Bursa ve Samsun'da yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar sanayi ve ticaret imarlı olarak belirtildi. İşte o ihale ilanları...

Çekmeköy Belediyesi'nden ticaret imarlı arsa!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 38 milyon 47 bin 500 TL olarak açıklandı.

Edirne Belediyesi 300 milyon TL'ye ticaret imarlı arsa satacak!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 300 milyon TL olarak belirlendi.

İBB, Pendik'te ticaret imarlı arsa satıyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Pendik'te yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. İmarlı arsanın satış ihalesi 18 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konya Büyükşehir'den 24 taksitle ticaret imarlı arsa fırsatı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 7 bin 505 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa ticaret alanı imarlı.

Konya Büyükşehir tam 24 taksitle ticaret imarlı arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan ticaret alanı imarlı arsayı tam 24 taksitle satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 5 bin 961 metrekare alana sahip.

Gaziantep Büyükşehir, Şehitkamil'de konut ve ticaret alanı imarlı arsa satacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkamil Karacaören'de yer alan konut ve ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Belediye konut ve ticaret imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Haliliye'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Torbalı Belediyesi İzmir'de ticaret imarlı arsa satacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı Ayrancılar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa ticaret alanı imarlı.

Samsun Büyükşehir, ticaret-sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

Gaziantep Şehitkamil'de tam 50 bin metrekarelik arsa satılacak! Konut ve ticaret imarlı arsayı kaçırmayın!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan konut ve ticaret imarlı arsayı satışa çıkardı.

Belediye o ilde konut ve ticaret imarlı üç arsa satacak! İhale tarihini kaçırmayın!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Çepni ve Gülabibey'de yer alan konut ve ticaret imarlı 3 arsayı satışa çıkardı.

Ticaret imarlı arsa nedir Haberi

Ticaret imarlı arsa nedir

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan,  mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak tanımlanıyor. Yatırım açısından ticari arsanın nerede olduğu; konumu önem teşkil ediyor. 


İmar durumu belgesi; imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge olarak biliniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?


Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları; Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin ve yahutta tamamının birlikte yer aldığı taşınmazlar inşa edilebiliyor. 


Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Ticaret imarlı arsada konut yapılabilmesi için imar plan tadilatının yaptırılması gerekiyor. Bunun için ise...