08 / 05 / 2024

ticaret imarlı arsaya arsaya ev

ticaret imarlı arsaya arsaya ev

Ticaret alanları iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar gibi alanlar olarak karşımıza çıkıyor? Peki, ticari imarlı arsaya ne yapılabilir? Ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?

Yatırımcılar dikkat! İki şehirdeki imarlı 12 arsa satışa çıktı!

Kayseri ve Elazığ'da yer alan 12 arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

Denizli Çal'da yer alan konut ve ticaret imarlı arsaların satış bedelleri 45 bin TL ile 263 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 4 bin 500 TL ile 26 bin 300 TL arasında değişiyor.

İki şehirde sanayi ve ticaret imarlı 2 arsa satılacak!

Bursa ve Samsun'da yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar sanayi ve ticaret imarlı olarak belirtildi. İşte o ihale ilanları...

Çekmeköy Belediyesi'nden ticaret imarlı arsa!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 38 milyon 47 bin 500 TL olarak açıklandı.

Kayseri'de imarlı 9 arsa satılıyor!

Kayseri İli İncesu Belediye Başkanlığı, Kayseri İncesu'da yer alan konut, ticaret, sanayi ve imalathane alanı imarlı dokuz arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Konya Selçuklu'da 14 adet arsa satılıyor! KDV'den muaf arsa sahibi olabilirsiniz!

Konya Selçuklu Belediyesi, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan 14 adet konut ve ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Konya Selçuklu'daki arsaların fiyatları ne kadar? 

Belediyeden ticaret imarlı 6 arsa!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa'da yer alan altı adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

Eyüpsultan Belediyesi'nden Kemerburgaz'da 234 milyon TL'ye ticaret ve konut imarlı arsa! 

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz'da yer alan konut ve ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 234 milyon TL olarak açıklandı.

Kayseri'de imarlı iki arsa satılacak! İhalesi 13 Aralık'ta!

Kayseri İli Yahyalı Belediye Başkanlığı, Kayseri Yahyalı'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret alanı ve akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı.

Belediye, KDV'den muaf ticaret imarlı arsayı 6 taksitle satıyor! İhalesi 12 Aralık'ta!

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı, Erzurum Yakutiye'de yer alan 2 adet ticari alan imarlı arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. İşte arsaların fiyatları ve tüm detaylar...

Nilüfer Belediyesi'nden ticaret imarlı 3 arsa!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan üç adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 13 Aralık'ta yapılacak.

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

ticaret imarlı arsaya arsaya ev Haberi

ticaret imarlı arsaya arsaya ev

Ticari imarlı arsaya ne yapılabilir?

Ticari imarlı arsaların imar planları ve imar durumları ilgili kanun ve yönetmeliklerde açıklanıyor. İmar mevzuatı gereğince, ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?


Ticaret alanları iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar olarak tanımlanıyor.


İmar planlarında, Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları da bulunabiliyor. Bu karma kullanım alanları; Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet,...