03 / 05 / 2024

ticaret yeri

ticaret yeri

Bağımsız bölümün niteliğinin meskenden işyerine ya da niteliği işyeri olan bir bağımsız bölümün konuta çevrilebilmesi için bir takım izinler gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Avrupa Ticaret Merkezi yüzde 10 indirimle satışa çıktı! Artaş İnşaat'tan Avcılar'a 301 yeni iş yeri!

Avrupa Konutları Esentepe projesinin geçtiğimiz aylarda satışa çıkaran Artaş İnşaat, şimdi de Avcılar'daki yeni projesi Avrupa Ticaret Merkezi'nde satışları başlattı.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, . İş yeri kiralarındaki artışlarda geçici süreyle üst sınır konulmasını talep etti. İşte detaylar...

Şırnak'ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Terörün ortadan kaldırılmasıyla beraber Şırnak'ta ticaret canlandırılmasıyla beraber 2 senede 823 iş yeri açıldı. 

Antalya Doğu Garajı'ndaki 32 iş yeri ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi. Proje kapsamındaki 32 iş yeri, 19-20 Eylül tarihleri arasında ihaleye çıkıyor.

Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde işyeri teslimleri Aralık'ta!

Esenyurt'ta Tem Otoyolu Hadımköy gişelerine 2 dakika mesafede Akçaburgaz mevkiinin en merkezi arazisinde yükselen Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde teslimler Aralık'ta yapılacak...

TOKİ'den Bitlis'te satılık 272 iş yeri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı portföyünde yer alan Bitlis Atatürk Mahallesi Ticaret Merkezi'ndeki 272 adet iş yeri 5 Haziran'da satışa çıkıyor...

Agora Antalya AVM bugün açılıyor!

Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bugün Antalya'da açılıyor.  Adını antik çağdaki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen 'Agora'dan alan AVM, Antalyalılar ile bugün buluşacak. 

TOKİ Konya Ilgın kura çekiliş yeri!

TOKİ Konya Ilgın kura çekiliş yeri Ilgın Ticaret Odası Toplantı Salonu olarak belirlendi. Projedeki 2+1'lerin kura çekilişi yapılacak.

BMC'ye Sakarya Karasu'da yatırım yeri tahsis edildi!

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapıyeri Mimarlık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıyeri Mimarlık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mahsuni Sezer tarafından 10 bin TL sermaye ile 20 Ekim 'de Kadıköy, Bostancı Mahallesi 'nde kuruldu.

Apartmanda home ofis olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde kanunda belirtilen işler açılabiliyor.Peki, apartmanda home ofis olur mu?

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

ticaret yeri Haberi

ticaret yeri

Bölgenin gelişimi hesaplanmadan yapılmış olan binalarda genellikle bütün bağımsız bölümler mesken olarak tapuya tescil edilir. Zamanla bölgedeki nüfus artışı ve bölgenin gelişimi üzerine bölgede işyeri talebinin artması sonucu burada yer alan meskenlerin işyerine dönüştürülmek istenmektedir. Bağımsız bölümün niteliğinin meskenden işyerine ya da niteliği işyeri olan bir bağımsız bölümün konuta çevrilebilmesi için bir takım izinler gerekmektedir.


Öncelikle her iki değişiklik için de yapılacak işlemler aynıdır. Her iki işlem için de kat maliklerinin oy birliği şartı aranmaktadır. Genellikle işyerinin meskene çevrilmesi işleminde kat malikleri açısından meskene dönüşmesinde hiçbir sakınca olmaması hatta daha avantajlı olması sebebiyle işlem hızlı ve daha kolay gerçekleşmektedir. Meskenin işyerine çevrilmesi için ise gerekli olan ilk şart bölgedeki imar planlarının buna izin vermesi gerekir.


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında...