03 / 05 / 2024

Ticari bilanço ve gelir tablosu

Ticari bilanço ve gelir tablosu

Veraset ve intikal vergisi yükümlülerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, vergi beyannamesi nasıl verilir? Veraset ve intikal vergisi beyannamesinde gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı...

Nisanda temettü dağıtacak şirketler belli oldu! Nisan 2024 temettü takvimi

Borsa İstanbul’da Nisanda temettü dağıtacak şirketler belli oldu! Güçlü bilançoları ve yüksek temettüleriyle öne çıkan şirketler yatırımcının da odağında. İşte Nisan 2024 temettü takvimi…  

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş devam ederken, şirketler de bilançolarını açıklamaya başladı. Yatırımcılar şirketlerin finansal raporlarını beklerken Temettü Hocam X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bilançolar sonrasında gelecek temettü kararlarının da heyecanla beklendiğini açıkladı.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, son işlem gününü yüzde 0,55 primle 7 bin 705 puandan kapattı. Üçüncü çeyrek bilançolarının açıklandığı şu günlerde borsada özellikle hisse bazlı hareketler dikkat çekiyor.

Hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 3,5 milyar dolar oldu

Türkiye'de ocak-eylül dönemi arasında, hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı, 3 milyar 480 milyon 497 bin dolar olarak gerçekleşti.

Borsada gözler 9 aylık bilançolarda! 9 aylık bilançolarda hangi sektörler karlılıkta öne çıkacak?

Ortadoğu’daki gerginlik nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir devam ederken, piyasa çevreleri 9 aylık bilançolara kilitlendi. Uzmanlar, gelecek bilanço sonuçlarına göre hisse bazlı borsada hareketliliğin artabileceğini öngörüyor.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi Koruma, Yenileme ve Yaşatma projesi kapsamında, revizyona gidildiğini belirterek, 285 adet olan ticari ünite sayısı 238 adet olacak şekilde değiştiğini bildirdi.

O ilde 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa satılıyor! 6 taksitle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van ili, İpekyolu ilçesi, Yenicami Mahallesi'nde yer alan 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa 6 taksit fırsatıyla satıyor. İşte o satış ile ilgili detaylar...

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

Ticari bilanço ve gelir tablosu Haberi

Ticari bilanço ve gelir tablosu

Veraset ve intikal vergisinde gerekli belgeler!

Miras hukukuna göre mirasçıların miras paylarını gösteren ve veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenmesi gereken mirasçılık belgesi, 01.10.2011 tarihine kadar yalnızca sulh hukuk mahkemesinden alınırken, 6217 sayılı İdari Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1512 sayılı Noterlik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda, 01.10.2011 tarihinden itibaren mirasçılarca sulh hukuk mahkemesinin yanı sıra noterlerden de veraset ilamı alınıyor; ölenden intikal eden mal varlığı için tarha yetkili vergi dairesine veraset ve intikal vergisi beyannamesi veriliyor; mirasçıların mükellefiyetiyle ilgili ve özellik arz eden diğer işlemleri yerine getiriliyor.


Veraset ve intikal vergisi beyannamesinde gerekli belgeler..

Kendilerine veraset yoluyla veya ivazsız surette intikal eden mallar dolayısıyla veraset ve intikal vergisi beyannamesi düzenleyenler, beyannameyi ilgili vergi dairesine verirken intikal...