02 / 05 / 2024

ticari imarlı arsaya ev yapmak

ticari imarlı arsaya ev yapmak

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin veren imar planlarına dikkat çekerek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında dükkan, üst katlarında konut bulunan binalar bu kapsamda değerlendirilir” dedi.

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabiliyor. Peki, ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Ticari imarlı arsaya ev nasıl yapılır?

İmar mevzuatı gereğince, ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar ticari imarlı arsa olarak ifa ediliyor. Peki, ticari imarlı arsaya ev yapılır mı? Ticari imarlı arsaya ev nasıl yapılır?

Ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?

Planlı alanlar imar mevzuatında ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar; ticari imarlı ticaret alanları olarak tanımlanıyor. Peki, ticari imarlı arsaya konut yapılabilir mi?

Erzurum'da 6 taksitle ticari alan imarlı 2 arsa satılacak! 

Erzurum İli Yakutiye Belediye Başkanlığı, Erzurum Yakutiye'de yer alan ticari alan imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 12 ve 13 Aralık'ta yapılacak.

Belediye, KDV'den muaf ticaret imarlı arsayı 6 taksitle satıyor! İhalesi 12 Aralık'ta!

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı, Erzurum Yakutiye'de yer alan 2 adet ticari alan imarlı arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. İşte arsaların fiyatları ve tüm detaylar...

Antalya'da ticari imarlı arsa satılacak!

Antalya İli Elmalı Belediye Başkanlığı, Antalya Yenimahalle'de yer alan 13 bin 209 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa ticari alan imarlı olarak belirtildi.

Antalya'da ticaret ve konut imarlı 6 arsa satılacak! 

Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de yer alan 6 adet arsayı satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticari imarlı olarak belirtildi.

Edirne Havsa'da ticari imarlı arsa satılacak!

Havsa Belediye Başkanlığı ticari alan imarlı arsa satacak. Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan arsa 13 bin 237 metrekare alana sahip.

Elmalı Belediyesi'nden Antalya'da ticari alan imarlı arsa hissesi!

Antalya İli Elmalı Belediye Başkanlığı, Antalya Elmalı'da yer alan ticari alan imarlı arsa hissesi satacak. Satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye'den büyük fırsat! Konut ve ticari alan imarlı 41 arsa satacak! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van'da yer alan 41 adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar konut ve ticari alan imarlı olarak belirtildi. 

O ilde 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa satılıyor! 6 taksitle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van ili, İpekyolu ilçesi, Yenicami Mahallesi'nde yer alan 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa 6 taksit fırsatıyla satıyor. İşte o satış ile ilgili detaylar...

Edirne'de ticari imarlı 3 arsa satılacak!

Edirne İli Havsa Belediye Başkanlığı, Edirne Havsa'da yer alan üç adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticari imarlı olarak belirtildi.

İl Özel İdare ticari ve konut imarlı arsa satacak!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan ticari ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 16 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticari alan imarlı arsa satacak! Bu ilde KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan konut ve ticari alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 2 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye ticari, konut ve turizm imarlı arsa satacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan ticari+konut+turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

ticari imarlı arsaya ev yapmak Haberi

ticari imarlı arsaya ev yapmak

20 seneyi aşkın deneyimiyle arsa sektöründe kurumsallaşmanın öncülüğünü yapan Yeşil Vadi Arsa Ofisi’nin Genel Müdürü Emin Ertuğrul, konut ya da ticari alan olarak ayrılan bölgelerin, diğerlerine göre çok daha fazla prim yaptığını kaydederek, “Çünkü yapılaşma potansiyelini en hızlı realize edebilecek bölgeler bunlardır” diye konuştu.

Belediyelerin imar planlarını hazırlarken bazı bölgeleri yeşil alan, bazı bölgeleri ticari, bazı bölgeleri ise konut alanı olarak belirlediğini dile getiren Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, “Ticaret alanı imarlı arsalar, alışveriş merkezi, otel, sinema, lokanta, dinlenme tesisi, yurt gibi yapılara ayrılmıştır. Sanayi bölgelerinde olduğu gibi ticaret alanlarına da konut yapılamaz” diye konuştu.

Ertuğrul, bununla birlikte bazı imar planının, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin verdiğini belirterek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında...