30 / 04 / 2024

tika Aliya İzzetbegoviç

tika Aliya İzzetbegoviç

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in, Bosanski Şamac şehrindeki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından restore edildi.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

TİKA 6 ayda 800 proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Vekili Kayalar yaptığı açıklamada bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 800 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA, 2005 yılından beri faaliyet gösterdiği Makedonya'da birçok alanda 900'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Osmangazi Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

TİKA'dan Gürcistan'daki kültür merkezine destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının gönüllü elçileri Gürcistan'da hayata geçirilen "Dünyayı Eğitim ve Sevgi Kurtaracak" projesinin kültür merkezi inşaat çalışmalarına katıldı.

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

TİKA '2018 Tecrübe Paylaşım Programı' tanıtıldı!

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, geçen yıllarda Türkiye'de büyük bir firmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğuda bir okul inşa ettirdiğini, sonradan reklama ayrılan bütçenin inşaat projesinden daha fazla olduğunu öğrendiğini söyledi.

TİKA Gazze'de 320 daireli toplu konut inşa etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2005 ila 2018 yılları arasında gerçekleştirdiği 543 projeyle Filistinlilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor...

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

Afganistan'da hasta yakınları için, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 85 kişilik misafirhane yapıldı.  Hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluşuyor. 

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2  yeni okulun inşasına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

TİKA, Özbekistan'daki 23 anaokulu yenileyecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, 2018'in sonuna kadar Özbekistan'daki toplam 23 anaokulunun tadilat ve donanımını yapmayı planlıyor.

tika Aliya İzzetbegoviç Haberi

tika Aliya İzzetbegoviç

Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi’ olarak hizmet verecek olan ev, aynı zamanda Bosna Hersek'teki insani yardım kuruluşu 'Merhamet’in de bölge merkezi olarak kullanılacak. Merhum İzzetbegoviç'e ait özel eşyaların sergileneceği bir müzeyi de içerisinde barındıracak hatıra evi, aynı zamanda kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Uzun yıllar kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutan söz konusu ev, TİKA tarafından geçtiğimiz Nisan ayı başlarında restore edilmeye başlanarak, 2013 yılı Eylül ayı itibariyle tamamlandı. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in oğlu ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç tarafından da desteklenen, mimari tasarım danışmanlığını Prof. Dr. Şahziya Dreca, estetik ve konsept danışmanlığını ise Prof. Dr. Kazim Hacimeyliç'in yaptığı projenin çalışmaları kısa süre önce tamamlandı.

 İKİ KATLI YEREL MİMARİ ÖRNEĞİ

Osmanlı'nın son dönemlerinde Belgrad'ı Müslüman ailelerin terk...