27 / 04 / 2024

TİKA Macaristan Gül Baba türbesi son durum

TİKA Macaristan Gül Baba türbesi son durum

Avrupa'nın en kuzeyindeki Osmanlı dönemi eseri olduğu belirtilen Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore ediliyor.

7 Eylül Perşembe euro ne kadar? Euro/TL bugün kaç lira? Güncel euro alış satış fiyatı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararının ardından döviz kurlarında gelişmeler yaşandı. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden döviz kurları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Peki 7 Eylül Perşembe euro ne kadar? Euro/TL bugün kaç lira? Güncel euro alış satış fiyatı.

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Salda Gölü kıyısındaki bir kaçak yapı daha yıkılıyor!

''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak bilinen, Burdur Yeşilova'da bulunan Salda Gölü'nün hemen yanındaki kaçak yapının yıkımına başlandı.

Naci Ağbal: Ekonomide güçlü bir değişim ve dönüşüm döneminin başlangıcındayız!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, "Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır." dedi.

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Kaşmir Göl Evleri Eryaman güncel fiyatlar!

Ankara Eryaman'da hayata geçirilen Kaşmir Göl Evleri projesinde fiyatlar 550 bin TL'den başlıyor. Projede 4 oda 1 salon tipte daireler yer alıyor...

Kaşmir Göl Evleri Ankara fiyat!

Ankara Eryaman ilçesine bağlı Göksu bölgesinde hayata geçirilen Kaşmir Göl Evleri 1.438 daireden meydana geliyor. Kaşmir Göl Evleri Ankara fiyat 550 bin TL'den başlıyor.

Kaşmir Göl Evleri adres bilgileri!

Daire teslimlerinin yapıldığı proje Gülsan Holding, Köroğlu ve MNT İnşaat ortaklığı imzasıyla yükseliyor. Kaşmir Göl Evleri adres bilgileri kapsamında Ankara İl'i, Eryaman ilçesinde yükseliyor.

Kaşmir Göl Evleri Eryaman satılık!

Toplam 50 adet dairelerinde yüzde 10 indirim sağlandığı proje Ankara İl'i, Eryaman ilçesine bağlı Göksu'da yükseliyor. Kaşmir Göl Evleri Eryaman satılık daire alanları 129 metrekareden başlıyor.

Ankara Kaşmir Göl Evleri satış fiyatları!

Ankara İl'i, Eryaman ilçesine bağlı Göksu'da inşa edilen projede daire alanları 129 metrekareden başlaıyor. Ankara Kaşmir Göl Evleri satış fiyatları 2+1 bahçe katı konutlar 330 bin TL yerine 297 bin TL'den başlıyor.

Ankara Kaşmir Göl Evleri ulaşım bilgileri!

Ankara Kaşmir Göl Evleri ulaşım bilgileri kapsamında proje Ankara Eryaman Göksu bölgesinde yer alıyor. Yüzde 10 indirim fırsatı ile konut sahibi olunabilen proje 120 bin metrekarelik alanda yükseliyor.

Kaşmir Göl Evleri Eryaman daire fiyatları!

Kaşmir Göl Evleri Eryaman daire fiyatları 31 Aralık 2015 tarihine kadar 330 bin TL yerine 297 bin TL'den başlıyor. Kaşmir Göl Evleri'nde teslimler hemen yapılıyor...

Göksu Kaşmir Göl Evleri kampanya!

Göksu Kaşmir Göl Evleri kampanya kapsamında liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim uygulanıyor. Konutların hemen teslim edildiği projede dairelerin büyüklükleri 129 ile 252 metrekare arasında değişiyor.

TİKA Macaristan Gül Baba türbesi son durum Haberi

TİKA Macaristan Gül Baba türbesi son durum

Avrupa'nın en kuzeyindeki Osmanlı dönemi eseri olduğu belirtilen Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore ediliyor.


Türk ve Macar uzman mimarların hazırladığı proje kapsamında başlatılan çalışmaları AA muhabirine değerlendiren TİKA görevlisi Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, "2013 yılında Macarlar tarafından Gül Baba Türbesi'nin restorasyonu konusunda projeler hazırlanmıştı. Daha sonra Türk ve Macar uzmanlar tarafından bu konuda çeşitli görüşmeler yapıldı. Bugün itibari ile türbenin restorasyon projeleri tamamlanmak üzere. Restorasyona veri olması amacıyla Macar Tarih Müzesi'nin arkeologları tarafından önce türbenin araştırma kazıları yapıldı" dedi.


Gül Baba Türbesinin daha önce de birçok defa onarımdan geçtiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:


"Araştırmalarımıza göre ilk defa 1884 yılında Macar Mimar Lajos Grill tarafından türbenin restorasyonu ve çevre düzenlenmesi konusunda...