14 / 05 / 2024

tika Makedonya cami restorasyonu

tika Makedonya cami restorasyonu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da Osmanlı yadigarı Sultan Murat, Üsküp Alaca ve Saray Hüseyin Şah camilerini restore edecek.

TİKA Makedonya'da kültür mirasına sahip çıkmaya devam ediyor!

Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerini restore ediyor...

TİKA, Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa edecek...

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA, 2005 yılından beri faaliyet gösterdiği Makedonya'da birçok alanda 900'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi.

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2  yeni okulun inşasına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Makedonya Çarşı Camii restore edilmeyi bekliyor!

Makedonya Pirlepe şehrindeki 6 asırlık tarihi Çarşı Camisi, restore edileceği günü bekliyor. Cami 2001'deki etnik çatışmalarda zarar gördü.

TİKA Makedonya'da üç Osmanlı camisini restore edecek!

Başkent Üsküp'teki Sultan Murad, İshak Bey ve Hüseyin Şah camilerinin restorasyonu ve çevre düzenlemesi TİKA tarafından yapılacak

TİKA Makedonya'daki 2 okulda tadilat ve ek bina yapacak!

TİKA Makedonya'daki Gostivar'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun mevcut binasının tadilatı ve ek bina inşasını öngören projenin protokolü TİKA ve okul yetkililerince imzalandı.

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

TİKA, Afganistan'da Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

TİKA, Makedonya'da 489 proje yaptı!

Makedonya’da 2006 yılından itibaren faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), eğitim, sağlık, altyapı ve kültürel mirasın korunması gibi birçok alanda bugüne kadar 489 proje hayata geçirdi.

TİKA, Makedonya Kalkandelen'deki Çifte Hamam'ı restore etti!

Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı.

tika Makedonya cami restorasyonu Haberi

tika Makedonya cami restorasyonu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da Osmanlı yadigarı Sultan Murat, Üsküp Alaca ve Saray Hüseyin Şah camilerini restore edecek.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, üç caminin onarımı ve çevre düzenlemesinin yapılması için Makedonya Kültür Bakanlığı ile protokol imzalandığı bildirildi. Camilerin restorasyonunun iki yıl içinde tamamlanacağı ifade edildi.  


Açıklamada, Makedonya'nın Manastır kentinde bulunan ve restorasyonu tamamlanmak üzere olan İshakiye Camisi'nin de ramazan ayında ibadete açılacağı...