29 / 04 / 2024

tika okul projeleri

tika okul projeleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

TİKA Pakistan'da okul ve hastane yaptırdı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Muzaffargah bölgesinde yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren okul ve hastanede bölge halkına en modern koşullarda hizmet veriliyor.

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek!

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek! Haziran ayının sonuna kadar bitirilecek iki katlı ve sekiz sınıftan oluşan okul, gelecek eğitim öğretim yılında kullanıma açılacak.

TİKA Afganistan'da okul yaptırıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'in merkezi Mezar-ı Şerif kentinde okul yaptırıyor.

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

TOKİ Adıyaman okul projeleri ihalesi bugün!

Adıyaman İli Merkez İlçesi 16 Derslikli Zeynep Turgut Ortaokulu, Gölbaşı İlçesi 8 Derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve 12 Derslikli Mimar Sinan İlkokulu inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Beylikdüzü'ne iki yeni okul geliyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Beylikdüzü’ne 2 yeni okul kazandıracaklarını müjdelediği Yakuplu ve Gürpınar’a yapılmaya başlanan okul projeleri hızla devam ediyor.

İstanbul'daki 31 tarihi okul restore ediliyor!

Kabataş, İstanbul Erkek, Çamlıca Kız gibi gözde liselerin de aralarında yer aldığı İstanbul'daki 31 tarihi okul 202 milyon 831 bin TL'lik dev bir bütçeyle restorasyona alınıyor. Anıtlar Kurulu projeleri onayladı. 13 okulda restorasyon başladı.

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.

TİKA Pakistan'da okul ve hastane yaptırdı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Muzaffargah bölgesinde yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren okul ve hastanede bölge halkına en modern koşullarda hizmet veriliyor.

TİKA Kamboçya'da 185 öğrenci kapasiteli okul inşa etti!

TÜRK işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü'nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

tika okul projeleri Haberi

tika okul projeleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurgan'daki okulun açılış törenine Faryab Vali Yardımcısı Abdul Mukim Rasih, İl Eğitim Müdürü Muhammed Yasin Arsalan, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA'nın Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Savaş Gündüz, kaymakamlar, il şura vekilleri, kanaat önderleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında açıklamalar yapan Vali Yardımcısı Rasih, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluğun ezeli ve ebedi olduğunu belirtti. Türkiye'nin, bu dostluk gereği Afganistan'ın tüm bölgelerinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Rasih, özellikle eğitim alanında yapılan yardımların çok önemli olduğunu söyledi.

Her zaman Afgan halkının yanında olan ve mazlumları yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür eden Rasih, ''Faryab...