03 / 05 / 2024

TİKA okul yaptıracak

TİKA okul yaptıracak

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulda, kimya, fizik, biyoloji laboratuvarı kurdu, 7 sınıfı onardı ve okula 300 tane ders sıra masası yardım etti.

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

Türk Kızılay kat karşılığı bina yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye'de kat karşılığı bina yaptıracak. İhale 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türk Kızılay, Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat yaptıracak, ihale 13 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak.

Merve Özbey babası adına okul yaptıracak!

Geçtiğimiz hafta babasını kaybeden şarkıcı Merve Özbey, babasının adını yaşatmak için Doğu Anadolu'da okul yaptıracak.

Demet Öger, Doğu Anadolu'da okul yaptıracak! 

Türk-Amerikan iş kadını Demet Öger, Doğu Anadolu'da okul yaptıracak. Öger, okul için arazi arayışına başladı.

TOBB selden etkilenen Akçakoca'da okul yaptıracak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 12 derslikli ilkokul yaptıracak.

Mustafa Varank: Malatyalı iş insanları 5 okul yaptıracak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Malatyalı İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği buluşmaya katıldı. Mustafa Varank, iş insanlarının Malatya’da okul yaptırma sözü verdiğini belirtti...

Elazığlı hayırseverler 19 okul yaptıracak!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşların ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmesi için hız kesmeden çalışmalara başlandı. Hayırseverlerin bölgede 19 okul yaptırdığı belirtildi...

Kuveytli hayırseverler Şanlıurfa'da okul yaptıracak!

Kuveytli hayırseverler tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende, Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur'un yaptığı dua sonrasında okulun temeline ilk harç ve tuğla yerleştirildi.

Bülent Ersoy evine Türk hamamı yaptıracak!

Bülent Ersoy, önceki akşam Yalova'daki Terma City Otel'de sahneye çıktı. telin 650 metrekarelik ultra lüks kral dairesinde ağırlanan Ersoy, "Bugün burada Türk hamamına girdim. Ben de evime Türk hamamı yaptıracağım" dedi...

Limak Vakfı, Gülseren Özdemir adına okul yaptıracak!

Limak Holding'in hayır ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdüren Limak Vakfı, Küçükçekmece'de zihinsel ve bedensel engelliler için modern bir okul yaptıracak.

Reysaş GYO Tuzla'da 13.5 milyon TL'ye depo yaptıracak!

Reysaş GYO, Obitaş Ortadoğu Birlik İnşaat Taahhüt A.Ş.'ye İstanbul Tuzla'da 101 bin 676 metrekarelik depolama tesisi yaptıracak.

Türk Kızılayı Antalya Muratpaşa'da inşaat yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Kışla Mahallesi'nde bulunan binayı yıkarak konut inşaatı yaptıracak. İhale için en geç 21 Mart 2017 tarihine kadar teklif verilmesi gerekiyor.

TİKA okul yaptıracak Haberi

TİKA okul yaptıracak

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulda, kimya, fizik, biyoloji laboratuvarı kurdu, 7 sınıfı onardı ve okula 300 tane ders sıra masası yardım etti.


Bu nedenle okulda düzenlenen törene, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum’un Müşaviri Sencer Karger, Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.


TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, Bebe Mehru okulunda yedi sınıfın onarımını yaptıklarını dile getirerek, “ Okula 300 tane sıra yardımını yaptık ve daha önce olmayan kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarlarını kurduk” dedi.


Şahin, TİKA’nın yaptığı yardım ile artık 2 bin 700 öğrencinin yerde değil belki sırada oturarak eğitim alacağını belirterek, onarım yapılan sınıflardan da günlük 800 öğrencinin istifade edeceğini bildirdi.


Okulda TİKA tarafından kurulan fizik, kimya ve...