26 / 07 / 2024

TİKA somali yardımları

TİKA somali yardımları

TİKA, Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezi’nin tadilatı ve rehabilitasyonu kapsamında ek binaları tamamlayarak hizmete sundu.

AFAD kira yardımı neden yatmadı? Yardımlar ne zaman yatacak?

AFAD tarafından depremzedelere ödenen kira yardımı ödeme tarihleri için hak sahipleri sorgulamaları devam ediyor. 6 Şubat 2023 'te meydana gelen depremde evi hasar gören kiracılara 5.000 Türk Lirası, ev sahiplerine ise 7.500 Türk Lirası ödeniyor. 

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

Ev hanımlarına 2 bin TL ödeme ne zaman yapılacak?

Türkiye'de, belirli şartları karşılayan kadınlara devlet tarafından çeşitli sosyal yardımları yapılmaktadır. Yapılan bu yardımlar arasında kazanç koşulu aranmayan bu sosyal destekler, birçok kadının hayatında olumlu etkiler yaratmaktadır.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm yardımlarına yüzde 55 zam yaptı. 

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Kentsel dönüşümü desteklemek için verilen kira yardımları artırıldı. En son artış geçen sene Nisan'da yapılmıştı. İşte il il kira yardımı bedelleri...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Devlet yardım kesesini açtı: Erzak gıda, eğitim, yakacak, para yardımı verecek! Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Devlet ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal destekte bulunmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafı aracılığıyla sağlanan yardımların detayları merakla sorgulanıyor. 

TİKA somali yardımları Haberi

TİKA somali yardımları



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Sokak Çocukları Eğitim Merkezi’nin tadilatı ve rehabilitasyonu kapsamında ek binaları tamamlayarak hizmete sunduğu bildirildi.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Somali’nin başkenti Mogadişu’da zor şartlar altında 100 yetimin birlikte yaşadığı Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nin yeni bir yaşam ve eğitim alanına kavuşturulduğu belirtildi.


Açıklamada, Somali’de eğitim olanaklarının iyileştirilmesine ve yetimlerin topluma kazandırılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında, mutfak, yemekhane, ortak kullanım alanları ve çamaşırhaneyi oluşturan 3 binayla, çevre duvar inşaatının TİKA tarafından tamamlanarak hizmete sunulduğu ifade edildi.


TİKA heyetinin ile projeyi birlikte yürüten yerel partnerler Manhal Charitable Organization ve Social Development Organization yetkililerinin birlikte yer aldığı açılışta, öğrencilere tişört ve şapka dağıtıldı.


 Açılışta konuşan TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz,Türk halkı ile Somali halkı arasında gönül köprüsü olduğunu,...