09 / 05 / 2024

tikanın restore ettiği camiler

tikanın restore ettiği camiler

Tarihi Keçiova Camisi'nin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor. Restorasyon projesinde son aşamaya gelindi.

Tanzaya Nsikiti Ngaziya Cami TİKA desteğiyle yenilendi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tanzanya’da Nsikiti Ngaziya Cami’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. Işıklandırma sistemi iyileştirilerek, idari birimi, abdesthanesi yenilendi.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.

Gençler müjde: GSB 11 bin 455 personel alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular yarın sona eriyor! İşte başvuru ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvuruların devam ettiği iş ilanının tüm detayları belli oldu. İşte ayrıntılar...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

SSK ve Bağkur emeklilerine 2023 için ara zam müjdesi geldi! Tek tek açıklanan bu zamları duyan adeta düğün bayram etti

SSK ve Bağkur emeklilerine 2023 için ara zam müjdesi geldi... Tek tek açıklanan bu zamları duyan adeta düğün bayram etti... Hemen bakın...

Hyundai Kona Elektrik Şubat ayında kaça satılıyor? İşte herkesin merak ettiği aracın 14 şubat 2023 fiyatı!

Hyundai Kona Elektrik modelinin Şubat ayında kaça satıldığı belli oldu. İşte herkesin merak ettiği aracın özellikleri ve 14 şubat 2023 fiyatı!

Altını avcunun içi gibi bilen İslam Memiş gram altının 5 bin TL olacağı tarihi duyurdu! O tarihi duyan düğün bayram etti

Altını avcunun içi gibi bilen İslam Memiş gram altının 5 bin TL olacağı tarihi duyurdu... O tarihi duyan düğün bayram etti... Hemen bakın...

1 gram altın işte bu tarihte tam 5 bin TL olacak! İslam Memiş tek tek açıkladı, altını olanlar adeta düğün bayram etti!

1 gram altın işte bu tarihte tam 5 bin TL olacak... İslam Memiş tek tek açıkladı, altını olanlar adeta düğün bayram etti... Hemen bakın...

Son dakika kritik altın ve dolar açıklaması! Herkesin merak ettiği sır gibi saklanan o soru yanıt buldu!

Ekonomist Barış Soydan, Fed'in bu sene yüksek faiz artırımları yapmasının altına değil dolara yaradığını söyleyerek doların altına göre avantajlı bulduğunu söyledi ve herkesin merak ettiği altın ve dolar ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Piyasa Kahini İslam Memiş durdu durdu altın için son rakamı açıkladı! Altın almayı düşünenler dikkat

Altın ve Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların merak ettiği gram altın, ons altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş altın ve dolar için o tarihi işaret etti!

Ekotürk kanalında konuşan İslam Memiş, gram altın ve dolar için en düşük olabilecek seviyelere karşı uyardı, tarih verdi ve uyarılarda bulundu.

tikanın restore ettiği camiler Haberi

tikanın restore ettiği camiler

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden biri olan tarihi Keçiova Camisi'ni restore ediyor. Caminin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor.


TİKA'nın Cezayir'de çeşitli kurumlardan uzman ve akademisyenlerin desteğiyle yürüttüğü restorasyon projesinde son aşamaya gelindi.


Ülkenin bağımsızlık sembollerinden birisi olması nedeniyle de ayrı bir önem verilen proje kapsamında, iç süsleme ve hat çalışmalarının yürütülmesi için oluşturulan akademisyenler, Cezayir'e gitti.


Cezayir Din İşleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı yetkilileriyle iki ayrı toplantı yapan Türk heyeti, Cezayir tarafının süslemelerle ilgili görüşlerini aldı. Türk heyeti ayrıca, ülkede Osmanlı döneminden kalma diğer camileri de ziyaret ederek, kullanılan iç süslemeleri inceledi.


Tarihi caminin süsleme ve hat çalışmalarının heyetin önerileri doğrultusunda yürütüleceği, restorasyonun bu çalışmayla tamamlanacağı belirtildi.


Barbaros Hayreddin Paşa...