05 / 05 / 2024

Timya Vadisi inşaatı

Timya Vadisi inşaatı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Rize’deki projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “TİMYA Vadisi” kentsel dönüşüm projesinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki inşaat çalışmalarında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir ilçesindeki Sular Vadisi'ne gitti. İmamoğlu, vadi içindeki kreş inşaatı, pazar alanı ve Bahçe Market'i dolaştı. 

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki kreş inşaatında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir'deki Sular Vadisi'ndek kreş inşaatını inceledi.

Afyonkarahisar'da sit alanına kaçak inşaat yaptılar!

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Seydiler Beldesi'nde yer alan Frig Vadisi'ne bağlı 1. derece sit alanına kaçak inşaat yapan kişi hakkında işlem başlattı...

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yılmaz İnşaat Beykoz Düşler Vadisi Riva fiyat listesi!

Yılmaz inşaat tarafından gerçekleştirilen Düşler Vadisi projesi fiyatları belirlendi. İşte Yılmaz İnşaat Beykoz Düşler Vadisi fiyat listesi...

Pasifik İnşaat Next Level Yıldız projesi yolda! Yeni proje!

Next Level Yıldız projesi Ankara Dikmen Vadisi'nde Pasifik İnşaat tarafından hayata geçirilecek. 400 bin metrekare inşaat alanına sahip projede satışlar henüz başlamadı. 

Rize Timya Vadisi Konutları satışa çıkıyor!

Rize Merkez “Timya Vadisi” Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan 147 adet daire için başvurular 14 Mayıs itibariyle başlıyor.

Yıldırım Sular Vadisi'nde inşaat hızla sürüyor!

Yıldırım Belediyesi’nin en önemli yatırımları arasında sayılan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda inşaat çalışmaları yüzde 51’lik seviyey geldi.

Rize, Timya Vadisi dönüşüm projesiyle yaşam merkezi olacak!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini yerinde inceledi. Başkan Kasap, "Rize için çok yeni ve modern bir yerleşim yeri oluşacak" dedi.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Alakır Vadisi’ndeki 4 HES barajı inşaatı yargıya takıldı!

Birinci Derece Doğal SİT Alanı olması nedeniyle Danıştay tarafından ‘HES yapılamaz’ kararı verilen Alakır Vadisi’nde bulunan 4 HES’e yenileri yapmayı hedefleyen inşaata ‘yürütmenin durdurulması’ kararı verildi. Ancak verilen karara rağmen bölgedeki inşaatın çalışmaları devam ediyor

Timya Vadisi inşaatı Haberi

Timya Vadisi inşaatı

Turan, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile birlikte 759 konut, cami ve alışveriş merkezinin inşa edileceği alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Turan, Timya Vadisi’nin Rize’nin modern bir yaşam merkezi olacağını ifade etti.


Timya Vadisi kentsel dönüşüm projesinin, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da başından beri takip ettiği ve önem verdiği bir projedir. Devletin yerinde kentsel dönüşüm hedeflediği bir proje ve sübvansiyonu söz konusudur. Yaptığımız yapılaşma kentsel dönüşüm olmasına rağmen bölgenin genel yapılaşma yoğunluğu ve yüksekliğinden daha az bir yapılaşma. TOKİ olarak yeni konseptimiz yatay mimaridir.”


“TAMAMLANDIĞINDA MODERN BİR MAHALLE OLACAK”


Karadeniz'in zorlu bir coğrafya olduğunu hatırlatan M. Ergün Turan, “Son ayların yağışlı geçmesi nedeniyle zorluklar oldu ama artık hızlanmış durumdayız. Gelecek...