29 / 04 / 2024

Timya Vadisi kentsel dönüşüm

Timya Vadisi kentsel dönüşüm

CHP'nin Rizeli İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya yönelttiği soru önergesinde, yapımı yılan hikayesine dönen TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini sordu.

Timya Vadisi'ndeki kentsel dönüşümde sona gelindi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Rize'de yapımı süren TOKİ projelerini yerinde inceledi. Turan, projenin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Timya Vadisi, Rize'de yeni bir şehir oluşturucak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Turan, "Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir oluşacak" dediç

Rize Timya Vadisi'nde kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Rize’deki projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “TİMYA Vadisi” kentsel dönüşüm projesinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Rize Timya Vadisi'nin inşaatı 1,5 yılda bitecek!

Bir çok aksaklık ve düzenlemeden sonra nihayi karar verilerek çalışmalarına başlanan Timya Vadisi en kısa zamanda bitirilecek. TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Yeniköy Mahallesinde 759 konut yapılacak.

Timya Vadisi'nde kentsel dönüşüm devam ediyor!

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, beraberindeki milletvekilleri ile Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni inceledi. Kasap, Yeniköy Mahallesindeki Timya Vadisi'nde müteahhit firma yetkilisi Engin Zorlu'dan yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Rize Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıc ı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı.

Timya Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları!

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı...

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Narlıdere kentsel dönüşümle yeniden doğacak!

İzmir Narlıdere yeniden doğuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığı Narlıdere'ye yemyeşil bir spor vadisi ve metro geliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Önümüzdeki iki yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz" dedi...

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

TOKİ Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başkentte yapılacak İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ile Mamak Kentsel Dönüşüm 548 Konut'un temeli törenle atıldı.

Keçiören Hacıkadın'da hak sahipleri tapularına kavuştu!

Keçiören Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında imar planı ve parselasyon çalışmalarını tamamladı...

Trabzon'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Trabzon’un Zağnos Vadisi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Zağnos’un Pazarkapı tarafından uygulanan kentsel dönüşümde binalar yıkıldı, yerine kaymakamlık ve belediye binarı yapıldı. 

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde mutlu sona yaklaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından etap halinde gerçekleştirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2 bin 175 gecekondunun yıkıldığı proje kapsamında 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı.

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Dikmen Vadisi bölgesinde 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların yıkımına başlandı. Mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde dönüşüm başlıyor!

Trabzon'da hayata geçirilen Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında, tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması başlatıldı.

Rize Timya Vadisi Konutları satışa çıkıyor!

Rize Merkez “Timya Vadisi” Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan 147 adet daire için başvurular 14 Mayıs itibariyle başlıyor.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nin ihalesi gerçekleştirildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Tabakhane Vadisi'nde gerçekleştirilecek olan Rekreasyon Projesi'nin yapım ihalesi yapıldı. 

Timya Vadisi kentsel dönüşüm Haberi

Timya Vadisi kentsel dönüşüm

CHP'nin Rizeli İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya yönelttiği soru önergesinde, yapımı yılan hikayesine dönen TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini sordu.


Rize Merkez Yeniköy Mahallesinde 2011 yılında başlayan ve Timya Vadisi olarak bilinen kentsel dönüşüm projesinin bitirilip konutların teslim edilememesinin hak sahiplerinin mağduriyetine yol açtığını belirten Bekaroğlu, diğer yandan inşaat alanında ortaya çıkan zemin kayması nedeniyle insanların tedirgin olduğunu ifade etti.


Soru önergesinde, 2011 yılında planlanan dönüşüm projesinin, Rize Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokolle TOKİ'ye devredildiğini hatırlatan CHP'li Bekaroğlu, TOKİ'nin de 2012 yılı Şubat ayında ev ve arsa sahipleri ile projenin 18 ayda bitirilmesi, bu süre içinde hak sahiplerine kira ödenmesi koşuluyla anlaşma yaptığını belirterek, şöyle dedi: "Ancak hazırlanan ve 22 katlı 11 binadan oluşan...