02 / 10 / 2024

tiny house kullanımı

tiny house kullanımı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen "tiny house" projeleri yüksek maliyete sahip emlak piyasasına yeni bir alternatif olarak kentten uzakta doğanın içerisinde bir yaşam tarzı sağlıyor.

İzinsiz olarak inşa edilen 122 'tiny house'un yıkımına başlandı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde tarımsal alana inşa edilen 122 'taşınabilir ev' (tiny house) için yıkım kararı çıktığı belirtildi. 

Tiny House yatırımında 'ruhsat' ayrıntısı! Uzmanlar uyarıyor! Uzak durun!

Artan konut fiyatları nedeniyle alternatif tatil ve konaklama arayışında olanların ilk  tercihi haline gelen karavan ve tinyhouse’lara ilgi giderek artıyor. Ancak uzmanlar ruhsatsız tiny house kooperatiflerinden uzak durmaları konusunda vatandaşları uyarıyor.

Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı? Arsa seçerken neye dikkat edilmeli?

Tüm Mobil Ev Sanayicileri Dayanışma Derneği (TÜMEVSİAD), tiny house ve hobi bahçesi sektöründeki ihtiyaçların giderilmesi ve sektörde mevzuata aykırı üretim yapılmasının önüne geçilmesi için önemli kararlar alındı. Peki Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı?

Tiny house tahliyeleri ortalığı karıştırdı! Mimardan 'Tarım arazilerinde işgale dur denmeli' çıkışı!

Edirne Keşan'da tarım arazilerine izinsiz konulan 'tiny house'ların tahliyesi ortalığı karıştırdı. Mimar Şenol Gökner, "Tarım arazilerinde Tiny house adı altında yapılan işgale dur denmeli" dedi. İşte vatandaşların görüşleri...

Edirne Valiliği Tiny House'lar ile ilgili açıklama yaptı!

Edirne Keşan'da tarım arazilerine izinsiz konulan 'tiny house' adlı taşınabilir evlerin tahliyesinde yaşanan olaylarla ilgili Edirne Valiliği suç duyurusu yaptı.

STK'lar "Tiny House"lara tepki gösterdi! Tiny House'lar tarım arazilerini işgal ediyor...

Edirne'de sivil toplum kuruluşları Tiny House'lara tarım arazilerini işgal ettikleri için tepki gösterdiler. Buna göre, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Bu şekilde tarım arazilerinin izinsiz olarak Tiny House adı verilen küçük evlerin kurulması sureti ile işgal edilmesi endişe vericidir

Bozcaada'ya da Tiny House yasağı geliyor! 

Bozcaada ilçesinde belediye tarafından, kaçak konaklamanın önüne geçmek için adada son zamanlarda artan "Tiny House" olarak adlandırılan tekerlekli ahşap evler için mühürleme işlemi yapıldığı duyuruldu.

Edirne'de 'tiny house' ve kaçak yapılara artık izin verilmeyecek!

Edirne'nin tarım arazilerini korumak amacı ile tiny house (küçük ev) ve kaçak yapılara izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Yeni trend: Bungalov ve Tiny House

Pandemi dönemi, tatil anlayışımıza getirdiği izolasyon gereksinimi nedeniyle turizm sektöründe bungalov ve tiny house gibi konaklama trendlerini önemli ölçüde geliştirdi. Antalya'dan Bolu'ya, Çanakkale'den Sakarya'ya kadar bu tür konaklama yerlerini görmek mümkün.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

My Port Tiny House Yaşam Köyü 3. Etap satışta! Fiyatlar 350 bin TL'den başlıyor!

My Port Tiny House Yaşam Köyü'ndeki 82 adet 3. etap parselin satışları başladı. Proje 21 dönüm arsayı kapsıyor. İşte detaylar....

tiny house kullanımı Haberi

tiny house kullanımı

İsveç'te gençler arasında popüler olan "tiny house" projeleri yüksek maliyete sahip emlak piyasasına yeni bir alternatif olarak kentten uzakta doğanın içerisinde bir yaşam tarzı sağlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 8-10 metrekare taban alanına sahip tiny houselar, geri dönüştürülebilme ve ucuz olma özelliği dışında yerel kaynaklarla da üretilme özelliğine sahip.

Üstte yer alan fotoğrafta Garpenberg'te vatandaşların yaşadığı "tiny houses" yer alıyor.

Tiny House'da yatırım iştahı...