11 / 05 / 2024

tire tarihi bedesten çarşısı

tire tarihi bedesten çarşısı

Tire'de, Bizans ve Beylikler dönemi yapılarının önde gelen eserlerinden olan tarihi bedesten çarşısı, restorasyonu tamamlandıktan sonra "otantik pazar" olarak hizmet verecek. Çalışmaların Mart veya Nisan'da bitirilmesi öngörülüyor...

TOKİ İzmir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Tire'de hayata geçirdiği iki proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Meram Şükran Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Meram'daki Tarihi Bedesten Çarşısı’nın yanında yer alan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de anlaşma seviyesi yüzde 85'i geçti.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Tire'deki La Martine Konağı onarılmayı bekliyor!

Tire'nin en önemli tarihi değerlerinden bir olarak gösterilen 'La Martine Konağı', kaderine terk edildi. Ünlü Fransız şair La Martine'in 1850 yılında Şanizade meydanında bir süre yaşadığı tarihi konak, restore edilmediği için harabeye döndü.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna ödül!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen ve Türkiye'ye örnek olan 2 bin 687 işyerinin restorasyonuna Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde İdeal Kent Ödülü verildi.

Tire'deki Bedesten ve Kutu Han restore ediliyor!

Tire'de restorasyonları süren Bedesten, Yalınayak Hamamı ve Kutu Han'da incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda ilçeye pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 bina restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik." dedi.

Tarihi Konya Çarşısı'nda 2 bin 687 dükkan restore edildi!

Büyükşehir Belediyesi, başta Tarihi Bedesten'de 2 bin 687 dükkan biriminde yaptığı restorasyon çalışması olmak üzere Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıyor.

Manisa'da tarihi yapılar restore ediliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor." dedi.

Afyonkarahisar Bedesten Çarşısı restorasyonunda son durum ne?

Afyonkarahisar’da 116 yıllık geçmişi olan Tarihi Bedesten Çarşısı'nın restorasyon işini alan firmanın ortadan kaybolduğu, çalışmaların yarım kaldığı belirtildi.

Tire'deki tarihi kütüphane restore edilecek!

Tire’de II. Mahmut dönemi devlet adamlarından Gürcü Mehmet Necip Paşa tarafından 188 yıl önce yaptırılan ve 3 bine yakın orijinal el yazması kitabı barındıran tarihi kütüphane restore edilecek.

Konya Bedesten Projesi uluslararası ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaya örnek olan Tarihi Bedesten’deki 2 bin 687 işyeri restorasyonu, Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU tarafından ödül aldı.

tire tarihi bedesten çarşısı Haberi

tire tarihi bedesten çarşısı


Tire'de, Bizans ve Beylikler dönemi yapılarının önde gelen eserlerinden olan tarihi bedesten çarşısı, restorasyonu tamamlandıktan sonra "otantik pazar" olarak hizmet verecek. Yaklaşık 1.5 yıldır titizlikle sürdürülen restorasyon çalışmalarının 2016 yılının Mart veya Nisan'da bitirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "Tarihi bedesten, yeni yüzüyle yüzyıllar sonra yine ilçe halkına hizmet verecek" dedi. Gerekli planlamaların yapılması amacıyla akademik çevrelerle işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Başkan Çiçek, "Bedestenin olduğu alanda yüzyıllardır organik ürünlerin satıldığı pazar kuruluyor. Burayı, ruhuna uygun olarak Tire'ye özgü ürünlerin satıldığı iç ve dış turizme hizmet edebilecek otantik bir pazara dönüştürebiliriz" diye konuştu.


Eski ihtişamına kavuşacak

Bedestenin uzman akademisyenlerin gözetiminde aslına uygun olarak en ince ayrıntısına kadar restore edildiğini anlatan Çiçek, şunları söyledi: "Tarihi yapının ön cephesindeki binalar kamulaştırma...