05 / 05 / 2024

Tirilye Sanat Evi ne zaman açılacak

Tirilye Sanat Evi ne zaman açılacak

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Yavuz Bingöl'ün evi 1.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl 2016 yılında boşandığı Öykü Gürman'a ödemediği 200 bin liralık tazminat nedeniyle icralık oldu. Yavuz Bingöl'ün Ayvalık'taki evi 1 milyon 525 bin TL'ye icradan satışa çıktı.

Kartal Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı son sürat!

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Artvin Belediyesi, Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi'ni hizmete açtı.

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Kültür sanata önem veren politikalarına ve ilçe tarihini yaşatan ve koruyan çalışmalarını hızla sürdüren Başkan Altınok Öz’ün liderliğindeki Kartal Belediyesi, Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin temelini attı.

Çorum Osmancık Evi hizmete açıldı!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Evi'ni Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak vatandaşların hizmetine açtı.

Yeşilçam emekçilerine yaşam evi projesi!

Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı tarafından Yeşilçam sanatçıları için Yaşam Evi projesi hayata geçiriliyor. Projenin temel atma töreni Ekim ayında gerçekleşecek.

Tirilye Sanat Evi ne zaman açılacak Haberi

Tirilye Sanat Evi ne zaman açılacak

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımına devam ettiği “Sanat Evi” projesinde sona gelindi. Kütüphane, okuma, dinlenme salonları ve sanatçı konuk odalarıyla projelendirilen Tirilye Sanat Evi, iç mekan düzenlemelerden sonra yıl içerisinde hizmete açılması planlanıyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Mudanya Belediyesi’nin ek hizmet binası olan Tirilye’deki eski belediye binası, bölgenin mimari dokusuna uygun şekilde projelendirildi, sanatçıların ev ortamında ağırlanacağı, çocukların ve gençlerin yararlanacağı bir kültür merkezi olacak şekilde dizayn edildi. 

Çalışma alanınca incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye Sanat Evi’nin kısa süre içerisinde hizmete açılacağından bahsederek, “Söz verdiğimiz gibi, Mudanyamızın kültür ve sanat hayatına yeni bir simge kazandırıyoruz. İster yazar ister ressam isterse heykeltıraş olsun, kapımız Tirilye’nin benzersiz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçılara her zaman...