04 / 05 / 2024

tl değer kaybı

tl değer kaybı

Rus uzmanlar, Türk Lirası’ndaki değer kaybının Ruslar için Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdiğini belirttiler.

TL, şubatta yüzde 3,54 değer kazandı!

Türk lirası (TL), dolar karşısındaki 5 aylık zayıf seyrini şubatta sonlandırarak yükselişe geçti.TL, şubatta yüzde 3,54 değer kazandı.

Mevduat faizleri adeta alev aldı! İşte 250 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024!

Enflasyon karşısında parasının değer kaybını önlemek isteyenler paralarını mevduat faizine yatırmak istiyor. Peki, 250 bin Türk Lirası için hangi banka ne kadar faiz veriyor. İşte 250 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024...

Hangi otomobillerin değeri düştü hangileri değer kazandı?

Otomobil sahipliği, özellikle yeni bir araç satın alındığı zaman amortismanla karşı karşıya kalınmasını gerektirmektedir. Fakat, bazı araçlar, diğerlerine oranla daha az değer kaybına maruz kalıyor. Buna göre yapılan araştırmada değer kaybeden ve kazanan otomobiller açıklandı.

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmanıyor! Dövizde tarihi anlar! 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları

Türk Lirası'ndaki değer kaybı devam ediyor. Bugün Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmandı ve tarihi rekorlarını kırdı. İşte 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Evora İzmir, 8 ayda 1.7 milyar TL değerlendi!

Emlak Konut GYO'nun Evora İzmir projesi yaklaşık 8 ayda 1 milyar 172 milyon 501 bin 768 TL değer kazandı. Peki projenin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO tarafından açıklanan o rakamlar...

Son dakika döviz kurları! Dolar 30,84 TL, euro/TL 33,27 TL oldu!

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında değer kaybı devam ediyor. Son dakika dolar/TL kuru 30,84 TL, euro/TL 33,27 TL oldu.

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Doları olan, dolar almak isteyen hemen baksın! Dolarda kademeli yükseliş devam ediyor! 17 Ekim 2023 dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru eylül başından itibaren günlük sınırlı yükselişine bugün de devam etti. Yılbaşından bu güne  TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 32,9 seviyesine ulaştı. 

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

Borsada BIST 100 endeksi, yüzde 3,24 oranında değer kaybı yaşamasının ardından 7.513,29 puandan kapanış yaptı. Bunun yanı sıra, bankacılık endeksi yüzde 4,61 oranında ve holding endeksi ise yüzde 2,90 oranında değer kaybetti.

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

En düşük zam 53 bin lira oldu! Otomobil alacaklar için son tren de kaçtı

Döviz kurunda yaşanan sert yükseliş ve Türk lirasındaki değer kaybı otomotiv sektörünü de etkiledi. Yeni ayla birlikte birçok marka fiyat listesini güncellerken, ülkemizde çok satan bir markanın bir modeli bir anda 186 bin TL çıktı. İşte tüm detaylar...

tl değer kaybı Haberi

tl değer kaybı

BCS Premier Yatırım Bankası'ndan finansal analist Sergey Deyneki, TL'deki düşüş bağlamında Türkiye'deki taşınmazların özellikle sağlam para birimine (dolar, euro, pound) sahip ülkelerden yabancı alıcılar için cazibeli hale geldiğini dile getirdi. 

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre Ruble dahil gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin yıl başından bu yana değer kaybetse de TL kadar düşmediğine dikkat çeken uzman, bu ülkelerin vatandaşlarının da Türkiye'deki emlak sektörüne ilgi duyabileceğini söyledi. 

Diğer yandan Blackwood emlak şirketinin Yatırım Direktörü Vladlen Zinin, halihazırda Türkiye'nin ABD'nin ekonomik baskısı altında olduğunu, genel olarak bölgedeki politik durumun da istikrardan uzak olduğuna işaret ederek bunun yatırımcılar için önemli bir risk faktörü olabileceğini söyledi. Yatırımcılar için en başarılı stratejinin, ekonomik veya politik faktörlerden kaynaklı krizler bittikten sonra bölgeye girmenin olduğunu kaydeden Zinin, "Piyasa...