21 / 07 / 2024

TL mevduat faizi düşüş

TL mevduat faizi düşüş

2021 yıl sonunda Türk Lirası sıkışıklığı ve bilanço operasyonları sebebiyle bankaların Türk Lirası mevduat faizine uyguladığı yüksek faizler yılın ikinci ayından sonra kalktı. Son bir ayda Türk Lirası mevduat faizleri gerileme kaydetti.

Ev alırken kredi çekti, mevduat faiziyle konut kredisi ödedi! Mevduat faizi konut kredisini böyle eritti! İşte o hesap..

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yüksek olmasıyla vatandaşlar konut alabilmenin yollarını arıyor. Konut kredisini mevduat faiziyle ödeyen ve üzerine kazanç elde eden mühendis yaptığı o hesabı sosyal medyadan paylaştı. 

Mevduat faizleri şaşırttı! En yüksek oranı işte bu banka veriyor! 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizlerinin ne kadar olduğunu merak ederken, en yüksek faizi veren banka da araştırılıyor. Peki 500 bin TL için 32 günlük faiz oranı ne kadar? 

Mevduat faizleri güncellendi, 100 bin TL'nin bile aylık getirisi şaşırttı! Yastık altında parası olanlar acil bakın!

Yastık altında parası pek çok kişi mevduat faizlerindeki son durumu merak ediyor. Peki 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu? İşte bankaların mevduat faizlerinden son durum 12 Temmuz 2024....

En fazla aylık reel getiri mevduatta! 1 milyon TL'ye tam bu kadar veriliyor! İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) kaydedildi. Peki 1 milyon TL'nin 46 günlük kazancı hangi bankada kaç TL? İşte en yüksek mevduat faizi veren banka 8 Temmuz 2024...

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 

Yükselen enflasyon karşısında vatandaşlar ellerindeki parayı değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlardan biri de son zamanlarda bir çok yatırımcının tercih ettiği mevduat faizi. Peki 10 milyon lira ile bir konut almak mı, 450 bin liralık faiz getirisi mi? Hangisi mantıklı?

BDDK açıkladı! TL mevduatlarında tarihi rekor kırıldı...

BDDK'nin haftalık verilerine göre TL mevduatının toplam mevduat içerisindeki oranı 14 Haziran haftasında yüzde 62,9 ile rekor düzeye geldiği kaydedildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankacılık sektörüne ilişkin haftalık verileri duyurdu.

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

Yastık altında parası olan pek çok kişi bankaların mevduat faizi oranlarındaki son durumu araştırıyor. Peki bankaların mevduat faiz oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka Haziran 2024 mevduat faizi oranları...

Mevduat faiz oranlarında Haziran 2024 şoku! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi kaç TL?

Gündemden düşmeyen mevduat faiz oranlarında değişikliğe giden bankalar yeni faiz oranlarını da resmi web siteleri üzerinden duyurdu. Peki 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi kaç TL?

'Bu faizi bulamam' diyen mevduatın vadesini uzatıyor! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu?

Mevduat faiz oranları yeniden yükselişe geçerken pek çok kişi de 'Bu faizi bulamam' diyerek mevduatın vadesini uzatmaya başladı. Peki 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? İşte banka banka mevduat faizi oranları...

Mevduat faizleri güncellendi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar?

Türk Lirası mevduat faizi son 2 haftada düşüşe geçmiş durumda. Buan göre, en yüksek mevduat faizi veren banka hangisi? 2 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? 

Bankalardan peş peşe değişiklik! 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar oldu? 

Mevduat faiz oranları yeniden yükselişe geçerken pek çok kişi de mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar?

Mevduat faizleri geriliyor! 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu? İşte son dakika banka banka o oranlar!

Bankalarda mevduat faizleri yüzde 60 seviyelerine ulaşmasının ardından düşüşe geçti. Peki 1 milyon TL’nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu? İşte detaylar...

Mevduat faizlerinde büyük deprem! Bankalar oranları tek tek güncelledi, 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizleri de değişti ve pek çok banka faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki bankaların mevduat faizi oranlarında son durum ne oldu? En yüksek faizi hangi banka veriyor?

TL mevduat faizi düşüş Haberi

TL mevduat faizi düşüş

Bankaların TL mevduata uyguladıkları faiz oranında düşüş devam ediyor. Özellikle kur korumalı TL mevduat ürününün son aylarda öne çıkması ve faizin üst sınırının politika faizinin 3 puan üstü olarak belirlenmesi de bankaların mevduat faizlerinde gerileme yaşamasına sebep oldu.

Merkez Bankası verilerine göre 25 Şubat haftasında TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı bir önceki haftaya göre 7 baz puan azalışla yüzde 20,68’e indi. İhtiyaç kredi faizleri 32 baz puan azalışla yüzde 28,92 ve TL bazlı konut kredi faizleri 9 baz puan azalışla yüzde 17,78; taşıt kredi faizleri 80 baz puan azalışla yüzde 25,76’ye geriledi.

Dünya Gazetesi’nden Şebnem Turhan’ın haberine göre, 18 Şubat haftasında bu oran yüzde 16,03 iken 28 Ocak haftasında ise yüzde 16,86 civarında bulunuyordu. Merkez Bankası verilerine göre 1...