15 / 05 / 2024

tmb 2016 zor bir yıl olacak

tmb 2016 zor bir yıl olacak

TMB, 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. Raporda, “Devam eden entegre sağlık yerleşkeleri ve hastane projeleri ile kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği değerlendirilmektedir” denildi.

Ferdi Erdoğan: Zor günlerden güçlenerek çıktık!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Ülke olarak, çok kısa zamanda, halkımızın demokrasiye inancıyla, zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkmayı başardık" dedi.

2016'da 187 otel yatırımı için teşvik alındı!

Turizm sektöründe yatırımlar yavaşladı. Yaşanan zor sürece rağmen 2016 yılında 42 ilde toplam 187 otel yatırımı için 2 milyar 928 milyon TL yatırım teşviki verildi.

SeaPearl Ataköy'ün yarısı satıldı!

SeaPearl projesini hayata geçiren Kuzu Grup'un yönetim kurulu üyesi Özen Kuzu yaptığı açıklamada "2016 zor bir yıldı. Ama metrekaresi 8 bin $ olan projenin yarısını sattık" dedi.

Gayrimenkul sektörü zor bir sınav verdi!

Gayrimenkul sektörü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları, ekonomideki dalgalanma sebebiyle 2016 yılında zor bir sınav verdi. Tüm bu durumlara rağmen, en güvenli ve yatırımın en fazla olduğu sektörler arasında ilk sırada yer aldı.

2016’da gayrimenkul sektörü zor bir yıl geçirdi!

Gayrimenkul sektörünün 2016 yılı performansını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektöre yönelik 2017 yılı öngörülerini açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe 2016 yılı zor geçecek!

HSBC Global Research tarafından hazırlanan raporda Türkiye'de gayrimenkul piyasasının zor bir yıl ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Raporda gayrimenkul sektöründe yabancı talebinde de düşüş olduğu bilgisi yer aldı.

Baumit, 2016 büyümeyi hedefliyor!

2015 yılının genel anlamda ülke için zor bir yıl olduğunu belirten Baumit Genel Müdürü Atalay Özdayı, 2016 yılının da kolay olmayacağını; ancak buna rağmen agresif bir büyüme hedeflediklerini kaydetti.

Türk müteahhitler yeni pazar arayışlarına yöneldi!

TMB, ‘2016 zor bir yıl olacak’ başlıklı 2016 yılı çeyrek analizini açıkladı. Raporda, 2016 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin, ana pazarlardaki çalkantıların yanı sıra Rusya kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdüreceği değerlendirildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı!

TMB, 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. Raporda, “Devam eden entegre sağlık yerleşkeleri ve hastane projeleri ile kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği değerlendirilmektedir” denildi.

Enerjide 2015 iyi geçti 2016 müjdeyle geldi!

Enerji sektörü açısından 2015 oldukça verimli geçti. Şirketler zor geçen yıla rağmen yatırımlarda hız kesmezken, 2016 için ise beklentilerini daha büyük tuttu.

TMB: İnşaat sektörü canlanma beklemiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği "nin (TMB) ekim ayına ilişkin "İnşaat Sektörü Analizi"nde "yakın dönemde kamu ve özel sektör yatırımlarında sektördeki yavaşlama trendini tersine çevirecek bir canlanma beklemenin gerçekçi olmayacağı" belirtildi.

Adana'nın yeni stadyumu Haziran 2016'da tamamlanacak!

Adana'da 33 bin kişilik yeni stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor. Haziran 2016'da bitmesi öngörülen stadın daha erken bitirilmesi için işçiler çift vardiya çalışıyor. Projenin hafriyat çalışmalarına Mayıs'ta başlandı...

Resim İstanbul Orman Konutları'nda Eylül 2016'da teslim daireler!

Resim İstanbul Orman Konutları'nda 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor. Projede yer alan dairelerin teslimlerinin Eylül 2016'da yapılması planlanıyor.

tmb 2016 zor bir yıl olacak Haberi

tmb 2016 zor bir yıl olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği, “2016 zor bir yıl olacak” başlıklı 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. 


Raporda, 2016 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin, ana pazarlardaki çalkantıların yanı sıra, Rusya kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdüreceği değerlendirildi. Küresel piyasaların artan oranda jeopolitik riskleri de fiyatlamaya başladığı vurgulandı. 


Yurtiçindeki altyapı yatırımlarının liman, hızlı tren, metro ve otoyol projeleri ile sürmesinin beklendiği belirtilen raporda, “Devam eden entegre sağlık yerleşkeleri ve hastane projeleri ile kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği değerlendirilmektedir” ifadesi kullanıldı. 


İnşaat sektörünün lider kurumu Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) periyodik olarak 3 ayda bir hazırladığı “İnşaat Sektörü Analizi-Ocak 2016” yayımlandı. Ekonomi çevreleri ve sektör tarafından merakla beklenen analizde 2015'in dördüncü çeyreğindeki göstergeler ile 2016 yılına ilişkin veriler değerlendirildi.


2016 yılında yurtdışı...