06 / 05 / 2024

tmo buğda primi ne kadar

tmo buğda primi ne kadar

Toprak Mahsülleri Ofisi 2022 buğday alım fiyatlarını resmen duyurdu. Ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıklandı. Prim ödemelerinin ne zaman olacağı merak ediiyordu o da açıklığa kavuştu.

Son dakika! TMO bu ilde fındık alımlarına başladı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Giresun'da  2023 ürünü fındık alımına başladı. İşte son dakika detayları...

Bu da oldu; Taylor Swift konserinde yağan yağmur satışa çıkarıldı! Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız

Gün geçmiyor ki dünyadaki satış çılgınlığı farklı bir boyuta ulaşmasın. Bu kez Taylor Swift konserinde yağan yağmur olduğu iddiasıyla bir kavanoz su satışa çıkarıldı. Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız. İşte detaylar.

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Çiftçiler buğday alım fiyatının kaç lira olacağını merak ediyor. Peki TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Bakan Kirişci'den buğday alım fiyatı açıklaması: Piyasa şartlarını da dikkate alacağız! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den TMO buğday alım fiyatı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Ulusal Hububat Konseyi açıkladı: TMO buğday alım fiyatlarında üreticiyi, sanayiciyi, tüketiciyi gözetecektir!

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Taşpınar, ilkbahar aylarının yağışlı geçiyor olmasının rekolte beklentisine olumlu yansıdığına dikkat çekerek, TMO buğday alım fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte ayrıntılar...

TMO hububat fiyatlarını güncelledi? İşte 13 Mayıs 2023 hububat fiyat listesi

Buğday ücretlerine bir güncelleme daha yapıldı. Güncellemenin akabinde TMO buğday, çavdar, tritikale ve yulaf ücretleri tespit edildi. İşte 13 Mayıs'tan itibaren geçerli olan buğday, çavdar, tritikale ve yulaf ücretleri.

PTT'den personel alımı duyurusu! Herkes bu tarihe dikkat etsin, işte detaylar!

PTT 2018’den bu yana personel alımı gerçekleştirmemiş ve bu da ciddi bir personel eksikliğine sebep olmuştu. PTT’de çalışmak isteyen adaylar uzun süredir beklemiş oldukları personel alımı ile ilgili seslerini duyurmaya sosyal medya üzerinden çalışıyor. Personel alımı için bir toplantı düzenlenecek.

Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

Kira fiyatlarının her geçen gün arttığı İstanbul’da oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyükşehirlerde oda fiyatları kiralık konut fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 8 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

Ete gelen zamlardan sonunda bu da oldu! Askıda et dönemi başladı!

Sosyal yardımlaşma geleneğinin bir örneği olan "askıda ekmek", "askıda fatura" ve "askıda yemek" uygulamalarının ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bir ilk olan "askıda et" uygulaması hayata geçirildi.

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte artan kiralara bir de deprem felaketi eklenince, fiyatlar astronomik rakamlara yükselirken, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da artık karakola taşındı.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplamda 11 kenti etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.

Aile Bakanlığı ödemesi tamam ama bu da çok güzel! Aylık 5.137 TL nakit hesabınıza yatıyor

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan çok sayıda vatandaş var. Vatandaşlar destek ödemelerinin yanı sıra devlet tarafından sağlanan diğer imkanları da merak ediyor. Devlet tarafından sağlanan çok güzel bir imkan daha var. İşte detaylar...

Eski EYT yeni EPT! Prim eksiği olanlar için çözüm bulundu

EYT yasa teklifine göre emeklilikte yaş aranmıyor, ancak kademeli prim şartı konuldu. Bu da 5000-5975 gün arasında değişmekte. 5000 günün üzerinde prime ihtiyacı olanlar imkanı varsa borçlanarak veya çalışarak primlerini tamamlayabilecek. Bu yolla primi tamamlayamayana ‘isteğe bağlı sigorta’ çözümü

tmo buğda primi ne kadar Haberi

tmo buğda primi ne kadar

TMO'ya ürün satan üreticilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için üreticilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor. Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerimizin hesaplarına yatırılmış olacak. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal kamuoyunda merak edilen prim ödemeleriyle ilgili kesin tarihi de açıkladı. 

ÇKS'ye kayıtlı olmak kaydıyla üreticiler, sistemdeki verimin iki katına kadar ürünlerini TMO'ya teslim edebilecek. Yani ÇKS'de 30 ton buğday veya arpa üretimi görülen üretici 60 tona kadar ürününün primini TMO'dan alabilecek. Dolayısıyla bu iki uygulama da üreticilerin TMO'yu tercih etmeleri için önemli bir gerekçe, önemli bir teşvik olarak sunuldu.

İŞTE PRİMLERİN ÖDENECEĞİ NET TARİH

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun hububat alım fiyatları ve un regülasyonuna ilişkin...