30 / 04 / 2024

tmo un

tmo un

Toprak mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine ucuz buğday desteği yapacağını açıklamasına rağmen Samsun'da günlük 2 bin 100 ton un işleme kapasitesine sahip dev fabrika üretimi sonlandırma kararı aldı. İşte detaylar...

TMO’nun aldığı hububat miktarı 9 milyon tona dayandı!

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat alımına ilişkin açıklama yaptı. Güldal, yoğun bir alım kampanyası yürüttüklerini ifade ederek, "8,7 milyon ton alım yaptık” şeklinde konuştu.

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO, hububat alımlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladı. Aynı zamanda, TMO, hububat alımları için 310’u kendi iş yeri, 230’u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere Türkiye genelinde 500’ün üzerindeki noktada alım faaliyeti gerçekleştirdiklerini paylaştı.

TMO'nun kritik kararı ekmek zammının kapısını araladı! Ekmeğe yüzde 50 zam sinyali!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun un fabrikalarına sübvansiyonlu buğday satışını durmasından sonra un fiyatları fırladı. Bu kapsamda ekmeğe yüzde 50 zam sinyali geldi. İşte detaylar... 

TMO ucuz buğday satışını resmen durdurdu: Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye çıktı! Ekmeğe büyük zam geliyor!

TMO tarafından yapılan ucuz buğday satışı durduruldu. Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye yükselirken, ekmeğe de yüzde 30 ile yüzde 50 arasında zam gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Bakan Kirişci'den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Ekmek 7,50 TL olacak iddialarından sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kirişçi un fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Kirişci, fırıncının kullanacağı unun TMO tarafından sübvanse edildiğini ve üreticilere ödenen tutarın 2.950 TL altında fırıncılara verildiğini bildirdi.

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

İstanbul’un bazı ilçelerinde un tedarikçilerine Ağustos sonuna kadar indirimli fiyattan un verileceği açıklanmasına rağmen ekmeğin 5 lira olması TMO’yu harekete geçirdi. Ekmek zammıyla ilgili hükümete 'asgari fiyat listesi' başvurusu yapıldı. Yeni fiyat açıklandı.

TMO'nun desteğine rağmen dev un fabrikası kapısına kilit vurdu

Toprak mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine ucuz buğday desteği yapacağını açıklamasına rağmen Samsun'da günlük 2 bin 100 ton un işleme kapasitesine sahip dev fabrika üretimi sonlandırma kararı aldı. İşte detaylar...

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

Un tedarikçilerinin 1 Haziran itibarıyla TMO'dan uygun fiyata mal tedarik etmeye devam edeceği açıklanmışken meşhur Rize simidine enflasyon zammı geldi. Coğrafi tescil işaretine sahip simit fırınlarda 1,5 TL'ye satılıyordu. Bakın şimdi kaç lira oldu?

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ekmek fiyatını frenleyen un çuvalı uygulaması sona erdi. Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak. Zamların ekmek fiyatlarına da otomatik olarak yansıması bekleniyor. Ekmek İstanbul'daki fırınlarda 4 liraya satılıyor.

Ramazan öncesi vatandaşa ekmekten kötü haber! Zam geliyor..

Dünyada artan emtia fiyatları ve Rusya'nın başlattığı savaş nedeniyle temel gıda fiyatlarından aşırı yükselişe bir yenisi daha eklendi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) un sanayicilerine sattığı buğdaya yüzde 22 zam yaptı. Zam sonrası ekmek ve una büyük zam kapıda..

Ağaoğlu My World Europe'un son hali!

www.havadanemlak.com  Ağaoğlu İnşaat'ın Ayazma'daki dev projesi Ağaoğlu My World Europe'un son halini havadan görüntüledi...

Levent Loft'un içindeki Fratelli la Bufala açıldı!

Levent Loft"un içinde bulunan Fratelli la Bufala, Napoli restoranı olarak hizmet veriyor. Kemal ve Margherita Okan çifti uçakta tanıştı, evlendi, ardından iki ortaklarıyla birlikte lokantayı açtı    

Spradon'un 4 projesinde son durum! 9 bin 400 TL peşinatla!

Kuzu Grup'un Bahçeşehir'de inşa ettiği Spradon projelerindeki tüm detayları araştırdık. İşte Spradon Quartz, Spradon Kuleler, Teras Evler ve Spradon Evleri projelerinde son durum!

tmo un Haberi

tmo un

TMO’nun un regülasyonu kapsamında 2021 Eylül ayından itibaren uyguladığı ucuz buğday satışı, 31 Mayıs itibariyle sona ermişti. Toprak Mahsulleri Ofisi, haziran, temmuz ve ağustos aylarında da un sanayicilerine ucuz buğday temin etmeye devam edeceğini duyurdu.

TMO'nun un tedarikçilerine destek olacağını açıklamasına rağmen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, günde 500 ton un üreten fabrikasını kapatma kararı aldı.

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı da olan Eren Günhan Ulusoy, Samsun Tekkeköy'de faaliyet gösteren fabrikanın kapatılma gerekçesini ise şirketin öz kaynaklarının daha verimli kullanılmasına duyulan gereklilik olarak açıkladı..

Gayrimenkül sektöründeki dengesizlikler nedeniyle dev fabrikasının kurulu olduğu arazinin satışına yönelik bir önceliklerinin bulunmadığını ifade eden Ulusoy, üretimde kullanılan makine ve gereçlerin satışıan yönelik şirkete yetki verildiğini bildirdi.

Samsun ve Çorlu'da günlük toplam 2 bin 100...