21 / 05 / 2024

tmsf KHK kararı

tmsf KHK kararı

OHAL kapsamında yayınlanan 687 sayılı KHK ile FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketler hakkında düzenleme yapıldı. El konulan şirketlerin satışıyla elde edilecek gelir, Hazine’ye devredilecek.

O bankadan flaş karar. Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Hesaplara el konulacak. Müşterileri şaşkın

Ziraat Bankası'ndan flaş bir karar geldi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 10 yıldan uzun süre hiçbir şekilde dokunulmayan hesaplardaki paranın yasal olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredileceği belirtildi.

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Merkez Bankası TMSF'nin kiracısı olacak!

Bağımsız olduğu ve başkent Ankara’dan yönetileceği kanunla belirlenen Merkez Bankası için İstanbul’a taşınma kararı çıkarıldı. Merkez Bankası İstanbul'da, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kiracısı olduktan sonra 2022'de inşaatı tamamlanacak olan kendi binasına taşınacak...

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme!

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak atandığı şirketlerde ilişkili bakanın onayı ile yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek.

TMSF 965 şirket ve 107 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyum oldu!

Başbakan Yardımcısı Canikli, "KHK'lar kapsamında Türkiye'nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi veya Fon bu şirketlere kayyum olarak atandı. Ayrıca 107 gerçek kişinin mal varlıklarına TMSF kayyum oldu" dedi.

TMSF'ye devredilen şirketler hakkında karar verildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen şirketler hakkında karar verildi. Zarar eden 40'a yakın şirket tasfiye edilirken, suça karışmayanlar ise sahibine iade edilecek.

Kayyum atanan şirketlerde satış için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan son Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara istinaden yayımladığı 687 sayılı KHK ile TMSF'ye devredilen ve kayyum atanan şirketlerden müsaderesine karar verilenler Fon tarafından satılacak veya tasfiye edilecek.

TMSF, tahsilat ve satış işlemlerinde TL kullanacak!

TMSF, alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satış işlemlerinde Türk lirası kullanma kararı aldı.

TMSF, devredilen şirketlerin satışı için harekete geçti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 674 Sayılı KHK uyarınca satışa konu varlıkların satış işleminde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Vera Varlık ve Garanti Yatırım'ı yatırım danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurdu.

Kaynak Holding'de yetkiler TMSF'ye devredildi!

Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, 31 şirkete atanan kayyumların da yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

Birim Gayrimenkul İnşaat, TMSF'ye devredildi!

FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları iddiasıyla aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de olduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

Kaynak Holding'e bağlı 43 şirket TMSF'ye devredildi

FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 43 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verildi.

tmsf KHK kararı Haberi

tmsf KHK kararı

Dün yayınlanan 687 sayılı KHK ile terör örgütleriyle bağlantısı ve teröre finansman sağladığı gerekçesiyle müsadere edilen şirketlerin satışına ilişkin önemli bir düzenleme yapıldı. KHK’nın 1’inci maddesiyle TMSF’nin kayyum olarak atandığı şirketlerin satışından elde edilecek gelirin Hazine’ye irat olarak kaydedilmesi hükme bağlandı.


Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketlere el konulması ve bu şirketlerin elden çıkarılma esaslarına ilişkin çok sayıda düzenleme yapıldı. Bugüne kadar çıkarılan 21 KHK’nın birçoğunda el konulan şirketlerle ilgili bir veya birkaç düzenleme yer aldı. İlk etapta bu şirketlerin kayyım tarafından yönetileceği düzenlenirken, daha sonra sözkonusu şirketlerde kayyum olarak TMSF belirlendi. Bunların satışında ise TMSF’nin ilişkili olduğu bakanlıktek yetkili hale getirildi. Bu süreçte satıştan elde edilecek gelirin, başta devlet olmak...