08 / 07 / 2024

tmsf şirketleri

tmsf şirketleri

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF'nin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili konuştu. Gülal, ''Dumankaya ve Fi Yapı'da 8 bine yakın mağdur söz konusu. Bu mağduriyetleri giderme konusunda da çalışıyoruz'' dedi.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı bine ulaştı!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 922 şirket TMSF'ye devredildi.

TMSF, Alman şirketine el konulduğu iddiasını yalanladı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Alman şirketine el konulduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

28 şirket daha TMSF'ye devredildi!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tokat'ta kayyum atanan 11 şirket, Düzce'de 17 şirket Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

Dolandırıcıların yeni gözdesi TMSF oldu!

TMSF’nin bünyesindeki şirketleri ucuza sattığını iddia eden dolandırıcılar türedi. Antalyalı iki işadamı 3 milyon dolar kaptırdı. Fon, 50 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dolandırıcılar TMSF'ye dadandı!

Kendisini TMSF elemanı gibi tanıtan bazı kişiler, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan şirketleri veya mal varlıklarını satmaya kalktı. TMSF, vatandaşı ünlü dolandırıcı Sülün Osman gibi dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı.

TMSF'den vatandaşa FETÖ uyarısı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan şirketleri veya mal varlıklarını sattığını iddia eden kötü niyetli kişilere karşı uyarıda bulundu.

TMSF şirketlerin satışı için bekleyecek!

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Fon’a devredilen büyük şirketleri hukuki süreç sonuçlanana kadar yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

İşte TMSF'nin satacağı emlak ve şirketlerin tam listesi!

TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor.

TMSF'nin satışa çıkaracağı şirketlere sürpriz talipler var!

TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. Satışa çıkması planlanan şirketler için sürpriz talipler var.

FETÖ'nün TMSF’ye devredilen şirketleri nasıl satılacak?

FETÖ soruşturmalarıyla el konan ve TMSF’ye devredilen şirket sayısı 200’ü buldu. Böylece Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri haline gelen TMSF, envanter çıkarmak için sahaya çıktı. Bir ay içinde tamamlanacak çalışma sonunda, satış, birleşme veya kapatmalar gündeme gelecek.

TMSF, Akın İpek’in 18 şirketin el koydu!

Fetullahçı Terör Örgütüne finans sağladığı gerekçesiyle kayyum atanan Koza-İpek şirketleri Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile TMSF'ye devredildi. Toplamda 10 milyar dolar değerindeki şirketler TMSF tarafından satışa çıkarılacak.

TMSF, Toprak'ın binalarını borcuna saydı; anlaşma imzalandı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Toprak Grubu şirketleri arasında, Grubun Fona olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandığı bildirildi

TOKİ, TMSF ve Belediye şirketleri 2010'da 563 milyon TL kar etti!

Büyükşehir belediyeleri, TOKİ ve TMSF işletmelerinin 2010 yılı sonu itibariyle dönem net karı 563 milyon lira oldu

BİT, TOKİ ve TMSF şirketleri 2010'da 563 milyon lira kazandırdı!

BİT, TOKİ ve TMSF şirketlerine ait 108 işletme, 2010 yılında 563 milyon lira net kar etti

TMSF, Halis Toprak'ın borçlarını hesapladı! Borç 3 katına çıktı!

Danıştayın kararı ile Halis Toprakın borçlarını yeniden hesaplayan TMSF, üç kat borç çıkardı. Borcun 134 milyon dolar değil 289 milyon dolar olduğu, faiziyle 300 milyonu aştığı belirlendi

tmsf şirketleri Haberi

tmsf şirketleri

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "Devraldığımız günden bugüne TMSF tarafından yönetilen şirketlerde bir irtifa kaybı olsun istemiyoruz. Biz bu şirketlerin sahiplerini hukuk kuralları çerçevesinde en ağır şekilde cezalandıralım ancak şirketleri cezalandıramayız. Şirketlerimiz milli servet. Bu şirketler katma değer üretmeye istihdam yaratmaya devam edecekler." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'ndan Ergün Haktanıyan'ın haberine göre; Gülal, TMSF'nin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bünyelerinde bulunan şirketlere, devraldıkları andan itibaren milli servet gözüyle baktıklarını söyleyen Gülal, şirketlerde bir gerileme öngörmediklerini, bu şirketlerle katma değer üretmeye ve istihdam oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.

"Usulsüz devirlerle ilgili olarak hemen hemen dünyanın her yerinde hukuki mücadele veriyoruz." diye konuşan Gülal, "Her yerde yürüttüğümüz bir hukuki mücadele var. Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Amerika'da var ve bunu profesyonel bir ekiple takip ediyoruz. İyi neticeler alıyoruz. Birçoğu...