30 / 04 / 2024

TOBB Yassıadada ne yapacak

TOBB Yassıadada ne yapacak

TOBB, Yassıada'da inşa edilecek otel, tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları için proje çalışmalarını sürdürüyor. Peki TOBB Yassıada otel projesi için ne zaman ihaleye çıkacak? İşte cevaplar...

TOBB Tarafından Güncellenen Buğday ve Arpa Fiyatları Ne Kadar? Zam Gelen Hububat Ürünleri İşte Listede

TOBB tarafından buğday ve arpa fiyatları güncel olarak açıklandı. Buğday ve arpa fiyatları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenmeye devam ediyor. Temmuz ayında zamlanan birçok gıda ürünün arasında arpa ve buğday da yer aldı. İşte güncel arpa ve buğday fiyatları…

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

Çin yassı alüminyum ürünlerine AB soruşturması!

AB Komisyonu, 1 Temmuz 2019 tarihi ile 30 Haziran 2020 tarihi arasındaki dönemde Çin menşeli yassı alüminyum ürünlerde damping yapılıp yapılmadığını ve bunun AB alüminyum sektörüne zarar verip vermediğini inceleyecek

Taksim 360 projesi ne zaman bitecek?

Konut, ofis ve ticari birimlere yer verilen Taksim 360 projesi dokuz adada, 952 bağımsız birimden meydana geliyor. Peki Taksim 360 projesi ne zaman bitecek?

Yassıada ve Sivriada'nın silüeti bozuldu mu?

İstanbul’un kuş göçü ve balık yumurtlama alanlarının merkezlerinden Yassıada ve Sivriada’da devam eden inşaatlar sonucu oluşan tahribat, meslek odalarının hazırladığı raporlarla gözler önüne serildi

Yassıada eski haline geri dönecek!

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.

Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri blok kat malikleri kurulunca; ortak yerler, o adada bulunan bağımsız bölüm malikleri tarafından yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Yassıhöyük Kazısı başlıyor!

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacağı bildirildi.

Yassıada'nın otel ve kongre merkezini Mesa inşa edecek!

Yassıada, 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' olacak. Üst düzey devlet adamlarının ağırlanacağı adada inşa edilecek olan otel ve kongre merkezin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi.

Yassıada'nın müteahhitliğini Mesa yapacak!

Yassıda, 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' olacağı ve Üst düzey devlet adamlarının ağırlanacağı adada inşa edilecek olan otel ve kongre merkezin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi.

Yassıada Demokrasi ve Özgürlük Adası vaziyet planı!

Yassıada ‘Demokrasi ve Özgürlük Adaları’ ismiyle imara açılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 17 Haziran 2013’te hazırladığı imar planı çerçevesinde adada otel restoran ve sosyal tesisler bulunacak.

Yassıada projesinin temeli atıldı!

Yassıada'da Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla atıldı. Demokrasi ve Özgürlük Adası projesi TOBB bünyesinde olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak...

Yassıada Demokrasi ve Özgürlük Adaları Projesi ne zaman bitecek?

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Yassıada Demokrasi ve Özgürlük Adası'nda yakacağımız fener, dünya milletlerine de ilham verecek ve yol gösterecektir" dedi.

TOBB Yassıadada ne yapacak Haberi

TOBB Yassıadada ne yapacak



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yassıada otel projesi için düğmeye bastı. TOBB, Yassıada'da yaptıracağı otelin proje çalışmalarına başladı. TOBB Yassıada oteli projelendirildikten sonra ihaleye çıkarılacak. Peki ne zaman?..



Tasarı ne zaman çıktı?


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 27 Mart 2013 akşamı kabul edilen Kamu Finansmanı Tasarısı ile Yassıada ve Sivriada’ya “kısıtlamasız” yatırımın önü açılmıştı. 


27 Mayıs 1960 darbesinin ardından merhum Başbakanlardan Adnan Menderes, dönemin Başbakan Yardımcısı Fatin Rüştü Zorlu ve dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam kararlarının verildiği Yassıada'da yapılması planlanan Demokrasi Müzesi ile Sivriada'da yapılması planlanan 'amfitiyatro'yla ilgili uygulamalar bu tasarı ile hiçbir kısıtlama ve yasaya tabi olmayacaktı. 


Tasarıyla kamuya ait tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, eğitim, dinlenme ve spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin ekonomiye...