12 / 05 / 2024

tokat 110 yıllık kahvehane

tokat 110 yıllık kahvehane

Tokat'ta 110 yıldır kahvehane olarak kullanılan tarihi binanın, restore edilerek "Demokrasi Müzesi"ne dönüştürülmesi planlanıyor. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, devlet büyüklerinin bu kahvehanede konuşma yaptığını söyledi...

Türkiye'de yıllık 160 milyar dolarlık konut satılıyor!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Türkiye'de yıllık 110 milyar dolarlık konut satıldığını ve konut satışlarında vergi kaybının olduğunu söyledi. 

Tokat'taki 265 yıllık han satışa çıkarıldı!

Tokat'ta I. Sultan Mahmut Dönemi’nden kalma 265 yıllık han satışa çıkarıldı. Tokatlı esnaf Abdullah Efeli, dedesinden kalma hanı restore ettiremedikleri için satmaya karar verdiklerini belirtti.

Aydın Söke'deki 110 yıllık tarihi bina çöktü!

Aydın Söke'de başlatılan inşaat çalışmaları Aydın Caddesi’nde yer alan 110 yıllık tarihi binayı çökertti. Göçükte herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.

Beyoğlu'nda 110 yıllık binada emlakçı davası!

İtalyan Hayır Derneği, 110 yıldır kullandığı binayı, tapuda sahibi olan Prens Tomasso’nun Brezilya’daki mirasçılarından satın almaya çalışan emlakçılarla davalık oldu.

Tokat Merkez'deki 55 yıllık 5 katlı binanın yıkımı başladı!

Tokat Merkez Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndaki 55 yıllık 5 katlı apartmanda yıkım çalışması çevre güvenliği alınarak başlatıldı. Yıkılacak olan binanın yerine yeni bir binanın yapılacağı öğrenildi.

110 yıllık Karaköy Tütün Han satılıyor!

Coldwell Banker Angel Gayrimenkul’ün portföyünde bulunan ve ‘Tütün Han’ olarak bilinen tarihi Union Han bu hafta satışa sunulacak. 110 yıllık yapının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Sivas'taki 110 yıllık Abadan Camii restore edildi!

Sivas'ta, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettirilen Abadan Camii dualarla ibadete açıldı. 110 yıllık caminin ibadete açılması nedeniyle cuma namazı öncesi tören düzenlendi.

Tokat Zile'deki 4 bin yıllık evler turizme kazandırılacak!

Tokat-Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Ahmet Haluk Dursun, "Bu evlerin turizme kazandırılması ve en iyi şekilde korunması gerekiyor" dedi.

Yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge İzmir oldu!

Yıllık bazda en yüksek artışın gözlendiği bölgeler, yüzde 10,71 ile "İzmir", yüzde 10,34 ile "Ankara", yüzde 10,20 ile "Aydın, Denizli, Muğla", yüzde 10,16 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli", yüzde 10,07 ile "Samsun, Tokat, Çorum, Amasya" oldu

Tokat’ta 110 yıllık kahvehane müze olacak!

Tokat’ta 110 yıldır kahvehane olarak kullanılan tarihi binanın, restore edilerek “Demokrasi Müzesi”ne dönüştürülmesi planlanıyor.Tokat Valisi Mustafa Taşkesen tarihimizin geçtiği sürecin izlenebileceği bir mekân haline getirmeyi düşünüyoruz dedi...

Emre Köyü'ndeki 500 yıllık hamam ve çeşmenin restorasyonu sürüyor!

Manisa Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula'ya bağlı Emre Köyü'nde 500 Yıllık tarihe bir geçmişe sahip olan Hamam ve Çeşme Restorasyonu kazı çalışmalarını yerinde inceledi..

Konut kredisi yıllık maliyet oranı!

Konut kredisi yıllık maliyet oranı nasıl hesaplanır? İşte Konut Finansmanı Sisteminde Erken Ödeme İndirimi ve Yıllık Maliyet Oranı Hesaplama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamındaki hesaplama formülü...

Nuruosmaniye'nin 265 yıllık sarnıcı büyük ölçüde temizlendi!

Restorasyon sırasında Nuruosmaniye Camisi'nin altında ortaya çıkan, sadece caminin değil, Kapalıçarşı'nın etrafından gelen suları toplayarak, Haliç'e aktaran 265 yıllık sarnıç ve su terazisinin temizliği büyük ölçüde tamamlandı

tokat 110 yıllık kahvehane Haberi

tokat 110 yıllık kahvehane


Tokat'ta 110 yıldır kahvehane olarak kullanılan tarihi binanın, restore edilerek "Demokrasi Müzesi"ne dönüştürülmesi planlanıyor.


Behzat Camisi karşısında bulunan Yüksek Kahve'yi ziyaret eden Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü ve Adnan Menderes gibi devlet büyüklerinin Yüksek Kahve'de konuşma yaptığını söyledi.


Tarihi anlara şahitlik etmiş bu binayı, sahibi Şevket Aydın'dan satın aldıklarını belirten Taşkesen, Yüksek Kahve'yi aslına uygun olarak restore etmeyi ve "Demokrasi Müzesi"ne dönüştürmeyi planladıklarını ifade ederek, "Yüksek Kahve'yi, Cumhuriyet tarihimizin geçtiği sürecin izlenebileceği bir mekan haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.


Binayı satın almak için mülk sahibi Aydın ile uzun süredir görüştüklerini dile getiren Taşkesen, "Sağ olsun Şevket bey, biraz indirim yaptı. Burayı 460 bin liraya satın aldık. Yakında da tapu-devir işlemlerine başlayacağız" diye...