02 / 05 / 2024

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Niğde Kalesi'nin çevresindeki evler kamulaştırıldı!

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Kalesi çevresinde bulunan tarihi evleri kamulaştırma kararı aldıklarını söyledi.

Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek!

Korku filmlerinde işlenen Kont Drakula karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Tokat Kalesi’nde gizli geçit bulundu!

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tokat, Kaledibi kentsel dönüşüm projesiyle değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi. Kaya, "Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında" dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Tokat Kalesi Ceylanyolu'nda çalışmalar sürdürülüyor!

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında bir kısmı tamamlanan çalışmalar geçen yıl yeniden başladı.

‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!

“Kont Drakula” ya da “Kazıklı Voyvoda” lakaplı Eflak Voyvodası III. Vladimir’in Fatih Sultan Mehmet döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçidin açılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar Haberi

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak. 


"Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiı" dedi. Başkan Eroğhı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Koç, Çevre ve Şehircilik D Müdürü Hikmet Kaya ve beraberindeki heyet riskli alan ilan edilen bölgede incelemelerde bulundu. Yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın kentsel risk taşıması nedeni Üe riskli alan olarak belirlediğini hatırlatan Başkan Eroğlu. bu a lanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisin de olduklarını ifade...