20 / 05 / 2024

Tokat Taşhan

Tokat Taşhan

Bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tepkilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı...

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Milli Emlak'tan Tokat'ta arsa fırsatı! Konut ve ticaret alanı imarlı arsayı sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tokat  ili, Yeşilyurt ilçesi Evrenpaşa Mahallesi'ndeki konut ve ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın yapılacak.

Tokat'ta 24 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla satılık gayrimenkuller! Arsa, tarla, iş yeri ve binalar da var!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat ili, Merkez, Almus, Erbaa, Turhal, Zile ilçelerinde yer alan arsa, tarla, iş yeri ve binaları 24 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

Tokat'ta satılık 62 gayrimenkul!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta yer alan 62 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkuller, Merkez, Almuş, Erbaa, Pazar, Reşadiye, Turhal ve Zile'de yer alıyor.

Tokat'ta satılık 59 iş yeri!

Tokat İli Turhal Belediye Başkanlığı, Tokat Turhal'da yer alan 59 iş yerini satışa çıkardı. İhale 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Tokat Turhal'da 14 milyon TL'ye satılık 34 iş yeri!

Turhal Belediye Başkanlığı, Tokat'ta yer alan 34 adet iş yerini 14 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Tokat'ta 3 yeni okul inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Erbaa ve Niksar'da 3 yeni okul hayata geçirecek. Projelerin ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ'den Tokat Niksar ve Erbaa'ya 3 yeni okul! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat'ta hayata geçireceği 3 okulun ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul! İhalesi 1 Temmuz'da!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat'ta 3 yeni okul inşa edecek.

TOKİ Tokat'ta 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Tokat'ta 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi 15 Nisan'da!

Tokat İli Merkez İlçesi Kemalpaşa Köyü (Kemalpaşa İlkokulu) 4 Derslikli Eğitim Yapısı ve Pazar İlçesi Merkez Mahallesi (Şehit Hüseyin Kocabaş Ortaokulu) 16 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 15 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Tokat Taşhan Haberi

Tokat Taşhan


Tokat'ta, bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tekpilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı.


Kentte bulunan tarihi Taşhan'ın isminin bir süre önce "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmesi tepkilere neden olmuştu. Tokat Valisi Mustafa Taşksen'in talimatı üzerine, yeni ismin yazılı olduğu tabelanın birkaç gün önce kaldırılmasının ardından, "Taşhan" yazılı tabela, hanın giriş kapısının üstüne yeniden monte edildi.


Bir süre önce, hanın ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmiş, esnaf buna tepki gösterip eski adın kullanılması için imza kampanyası başlatmıştı. Vali Taşkesen'in talimatıyla hana asılan yeni isim tabelasının kaldırılmasının ardından imza kampanyası sona erdirilmişti.


Tarihi Taşhan!


 Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğünün resmi internet sitesinde tarihi Taşhan hakkında şu bilgiler yer alıyor:


"Tokat kent merkezinde, Gaziosmanpaşa Caddesi üzerindedir. 'Voyvoda Han' da denilen yapı, 1631 yılında yaptırılmış,...