05 / 05 / 2024

Tokat-Turhal demiryolu hattı projesi

Tokat-Turhal demiryolu hattı projesi

Tokat-Turhal demiryolu hattı projesi meclis gündemine taşındı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tokat Turhal TOKİ'de 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ'nin Tokat projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Tokat Turhal projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Tokat Turhal TOKİ'ye nasıl başvurulur? Tokat Turhal TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

TOKİ Tokat Turhal kura çekilişi ne zaman? İşte merak edilen o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat Turhal projesinin kura tarihini açıkladı. Peki TOKİ Tokat Turhal kura çekilişi ne zaman? İşte o tarih...

TOKİ Tokat'taki 93 konutu satışa çıkardı! Kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat Turhal'da yer alan 93 adet konutu satışa çıkardı. Projelerden 120 ay vadeyle konut sahibi olmak mümkün.

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

TOKİ Tokat Turhal başvuruları 28 Mart'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat Turhal projesinde yer alan 93 adet konutu 28 Mart tarihinde satışa çıkarıyor.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattına verilen kredinin ayrıntıları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattı için verilen krediyi kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Demiryolu kredisinin gerçek maliyeti' başlıklı yazısı...

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Tokat'ta satılık 59 iş yeri!

Tokat İli Turhal Belediye Başkanlığı, Tokat Turhal'da yer alan 59 iş yerini satışa çıkardı. İhale 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

"Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi"nin yaklaşık Değeri 16 milyar 338 milyon 146 bin 708 TL olarak belirlendi.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Tokat Turhal'da 14 milyon TL'ye satılık 34 iş yeri!

Turhal Belediye Başkanlığı, Tokat'ta yer alan 34 adet iş yerini 14 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Tokat-Turhal demiryolu hattı projesi Haberi

Tokat-Turhal demiryolu hattı projesi

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat-Turhal demiryolu hattı projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Durmaz sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Durmaz önergesinde "Tokat ilimiz Ankara-Sivas arasında yapımı devam eden Hızlı Tren projesinden yararlanamamıştır. Demriyolu ile ulaşım Zile-Turhal ilçelerimiz arasında Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış ve şuan yenileme çalışmaları devam etmektedir.

Turhal ilçemiz İl merkezine yaklaşık 47 kilometredir. Tokat-Turhal arasında 42 kilometre uzunluğunda çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yeni demiryolu hattı yapılarak Tokat ilimizin ulusal demiryolu ağına bağlanması için fizibilite çalışmalarının tamamlandığı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tarafıma yazılı olarak bildirilmiştir.

2019 Haziran-Temmuz aylarında projesi tamamlanacak olan Tokat-Turhal arası demiryolu hattının 2019 yatırım programına alınması tüm Tokat halkının haklı beklentisidir." dedi.

Durmaz'ın soruları

1- Tokat-Turhal Demiryolu hattının yapımı 2019...