03 / 05 / 2024

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Yalı Ataköy'deki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı!

Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme’nin TOKİ güvencesiyle, Ataköy sahilinde inşa ettiği Yalı Ataköy projesindeki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı.

Emlak Konut, Yalı Ataköy'den 5.1 milyon TL'lik gayrimenkul aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Yalı Ataköy projesindeki 22 No'lu apart üniteyi KDV dahil 5 milyon 118 bin 768 TL'ye TOKİ'den satın aldı...

Ataköy Millet Bahçesi'nin açılış öncesi son hali görüntülendi!

İstanbul’un en değerli arazileri arasında bulunan Ataköy’deki Baruthane arazisi vatandaşın hizmetine açılıyor. Baruthane Millet Bahçesi cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Ataköy Millet Bahçesi'nde sona yaklaşılıyor!

Konut projesine tahsis edilmesi halinde 1.5 milyar lira değeri olacak Ataköy Baruthane arazisi üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi'nin 8 Kasım'da açılması planlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılacak!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Ataköy'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Baruthane arazisinde yapımı devam eden "Millet Parkı"nın 8 Kasım'da açılacağını söyledi.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ataköy'de yapımına başlanılan Millet Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baruthane arazisi üzerinde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde çalışmalar başladı.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Yalı Ataköy'deki 61 iş yeri bugün satışa çıkıyor!

Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme’nin  TOKİ  güvencesiyle, Ataköy sahilinde inşa ettiği Yalı Ataköy'deki 61 iş yeri bugün satışa çıkıyor.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Haberi

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi

2010 yılında mevcut alanı kiralayan özel sektör firması tarihi yapıların da bulunduğu bu alanda dev kulelerden meydana gelen proje geliştirip kazı çalışmalarına başladı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre TOKİ tarafından 49 yıllığına kiralanan ve üzerinde 80 metre yüksekliğinde 7 gökdelenin yapılması öngörülen Blumar Projesi’ne ilişkin çalışmaların durdurulması için vatandaşlar dava açtı.

TOKİ açılan davalar üzerine ve tarihi alanın amacı dışında kullandığı için özel sektör firması ile 2017 tarihinde sözleşmeyi feshetti. Yaklaşık 2 milyar TL’lik kazançtan vazgeçen TOKİ, geçen yıl araziyi özel sektör firmasından teslim tutanağı ile geri alıp vatandaşların nefes alabileceği yeşil bir alana çevirmek için çalışma başlattı.

Mevcut alan, 25 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kiralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğini alan proje kapsamında arazi üzerinde yer alan kültürel...