30 / 04 / 2024

toki değişiklik mi yapıyor

toki değişiklik mi yapıyor

Geçmişte pahalı konut, kötü mimari, yüksek ve verimsiz projeler konusunda çokça eleştirilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, idarenin yeni yüzünü Habertürk’e anlattı.

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV'de değişiklik geliyor mu? Araba fiyatları düşecek mi? 

Otomobil alacak birçok kişi ÖTV'de bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç piyasasındaki son durum ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

SGK’da değişiklik! Özel hallerde erken emeklilik imkanı!

SGK mevzuatında gerçekleşmiş olan değişiklik ile birlikte, 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olan kişiler, erken emekli olabilirler. İşte detaylar!

Bakan Bilgin’den açıklama! Mesai saatlerinde değişiklik mi olacak? Mesai saatleri değişiyor mu?

Mesai saatleri değişecek mi? Mesai saatlerinde oynama mı olacak? İşte sorulan soruların yanıtları!

Binaların teras katlarında değişiklik yapılırken onay gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı.

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılamasına dair yönetmelik!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değerli Konut Vergisi'nde erteleme mi, değişiklik mi?

Son günlerin en çok tartışılan ve hala ne olacağı bilinmeyen Değerli Konut Vergisi, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Peki Değerli Konut Vergisi'nde değişiklik mi yapılacak, erteleme mi yapılacak?

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, sınırlı ayni hak tesisi ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İşte bugün yayımlanan yönetmelik...

TOKİ faizsiz konut kredisi yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konu İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TOKİ'nin faizsiz konut kredisi kampanyasında değişiklik!

TOKİ, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine açacak faizsiz konut kredisinde yönetmelikte değişiklik yaptı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi mecliste!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem tarafından meclise sunuldu..

Türker Proje, Kartal imar planında değişiklik yapacak!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., İBB Meclis onayından geçmiş olan Kartal 1/5000 Nazım İmar plan sınırında değişiklik yapılarak, onaya sunulacağını KAP'a bildirdi.

Kiralanan evde değişiklik yapılır mı?

Mal sahibi olarak evinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, kira sözleşmesi süresi içinde kiralanan evde değişiklik yapılır mı? Kirayaveren yenilik yapabilir mi? Kiracı kiraladığı evde değişiklik veya yenilik yapabilir mi?

toki değişiklik mi yapıyor Haberi

toki değişiklik mi yapıyor

Türkiye’nin en büyük inşaat grubu olarak öne çıkmasına rağmen geçmişte çoğu zaman pahalı konut, kötü mimari, yüksek ve verimsiz binalar gibi eleştirilerin hedefi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son bir yıllık süreçte kendini yenileme çabasına girdi. İdare bu süreç içerisinde öncelikleri olarak az katlı imar, yeşil alan ve donatılar, farklı mimari görünüm ve master planlarıyla birlikte bir projeyi değil şehri tasarlama gibi farklı konuları liste başı yaptı.


Yeni hedeflerle artık ‘Versiyon 2’ye geçtiklerini anlatan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “TOKİ geçmişin ekonomik koşullarında çok büyük işler başardı. Ancak artık Türkiye’de toplumsal beklentiler değişti. TOKİ olarak biz de bu vizyonu yenileme yoluna gittik” diyor. Turan, yeni felsefe ile hayata geçirilecek konutların ilk ürünlerinin bu yılın sonunda İstanbul Kayabaşı’nda ortaya çıkacağını, daha...