14 / 05 / 2024

TOKİ den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti

TOKİ den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki TOKİ'den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti için hangi tarih baz alınıyor?

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek?

Sosyal konut projesi kapsamında TOKİ’den ucuz konut alanlar, evlerin ne zaman teslim edileceğini merak ediyor. TOKİ’ye ev için başvuru yapan vatandaşlar evler ne zaman teslim edilecek sorusunun cevabını arıyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konutları 2 yılda bitirip teslim edeceklerini açıkladı.

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi

Sosyal konut projesi kapsamında TOKİ’den ucuz konut alanların merak ettiği en önemli konu evlerin ne zaman teslim edileceği. Beklenen açıklama TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan geldi. Bulut, 250 bin konut için talep toplama süreçlerinin tamamlandığını belirterek, konutları 2 yılda bitirip teslim edecekler

TOKİ’den indirimli konut ve arsa haberinde son dakika gelişmesi

TOKİ'nin başlattığı indirimli konut ve arsa satışları sona erdi. TOKİ'nin borcunu erken ödeyenlere yaptığı indirim kampanyasından yararlanan kişi sayısı açıklandı. TOKİ'den alınan son dakika verilerine göre, bütün borcunu kapatan 23 bin 034 kişiye tapu verilecek.

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin adliyeye sevk edilmesine karar verildi. 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Manisa'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Manisa'da bulunan binaların depreme dayanıklılıklarının denetimi ve olası bir depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

Ajda Pekkan’ın villasına Dubai'den alıcı çıktı!

Ajda Pekkan’ın yıllardır satamadığı Bahçeköy’de bulunan villasına Dubai’den alıcı çıktı. Üstelik evi satın almak isteyen kişi bir prens.

TOKİ'den ev alıp satmanın cezası var mı?

TOKİ'den ev sahibi olan vatandaşlar, evi aldıktan sonra satmak isteyebiliyor. Peki, TOKİ'den alınan ev başkasına satılabilir mi? İşte detaylar...

TOKİ den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti Haberi

TOKİ den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti

TOKİ'den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti!

Gelir Vergisi Kanununa göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor.


Gayrimenkulünü elden çıkaracak gerçek kişilerin merak ettikleri hususlar arasında "iktisap tarihi" yer alıyor. Örneğin, Toki'den alınmış bir dairenin elden çıkarılması durumunda hangi tarih göz önüne alınacak?


- Konutun kullanıma hazır teslim alındığı tarih mi?

- Borcun tamamen ödendiği tarih mi?

- Tapunun verildiği tarih mi?


İktisap tarihi, evin kişiye fiili teslim edildiği tarih oluyor. Bu tarih, elektrik, su, doğalgaz gibi faturalar ile ispat edilebiliyor.


Buna göre TOKİ'den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti için konutun kullanıma hazır teslim alındığı tarih esas alınıyor.


Gayrimenkullerde iktisap tarihinin belirlenmesi gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun...