28 / 04 / 2024

toki devir işlemi nasıl yapılır

toki devir işlemi nasıl yapılır

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur. Peki TOKİ'nin ürettiği yapılardan hak sahibi olan bir kimse konutunu devredebilir mi? İşte TOKİ devir koşulları...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları…

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal işlemi nereden yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru iptal etme!

TOKİ sosyal konut başvurularına dair bazı detaylar merak ediliyor. Onlardan biri de TOKİ başvuru iptal işlemi. İşte merak edilen detaylar!

İlk 8 ayda 5.5 milyarlık tapu işlemi yapıldı!

Bu yılın ilk 8 ayı ile 204 milyar liraya ulaşan toplam 6 milyon topu işlemi yapılırken, devir işlemlerinden devletin kasasına 5,5 milyar lira girdi.

2017'de 8 milyonu aşkın tapu işlemi yapıldı!

Tapuda geçtiğimiz yıl 8 milyonu aşkın işlem gerçekleştirildi. Bu da saniyede bir tapu işlemi gerçekleştirildiği anlamını taşıyor.

3 adımda tapu devir işlemleri!

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. İşte 3 adımda tapu devir işlemleri...

Sinpaş GYO 2017'de 773.2 milyonluk satım işlemi yaptı!

Sinpaş GYO 2017'de toplamı 773 milyon 248 bin 836 TL + KDV  olan satım işlemi, 4 milyon 584 bin 915 TL + KDV kiralama işlemi yapıldı. 

Körfez GYO 2017'de 63.3 milyonluk satım işlemi yaptı!

Körfez GYO 2017'de 63 milyon 364 bin 707,77 TL + KDV satım işlemi, 243 bin 402 TL + KDV kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Özderici GYO 2017'de 18 milyonluk satım işlemi yaptı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında toplamı 17 milyon 986 bin 930 TL satım işlemi, 5 milyon 763 bin 99 TL kiralama işlemi yaptı.

Mistral GYO 2017'de 110.6 milyonluk satım işlemi yaptı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında 110 milyon 624 bin 676,86 TL + KDV satım işlemi gerçekleştirdi.

Akiş GYO 2017'de 831 bin dolarlık kiralama işlemi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2017 yılında 5 milyon 404 bin 226 TL değerinde satım, 5 milyon 404 bin 226 TL değerinde kiralama işlemi yaptı.

Muş'ta TOKİ Konutları için kura çekim hazırlığı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Muş’ta hayata geçirilen 715 konutun hak sahipleri arasında kura çekim işlemi yapıldı. 

Tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Miras bırakan mal varlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilme özgürlüğüne sahip olmuyor. Peki, tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

toki devir işlemi nasıl yapılır Haberi

toki devir işlemi nasıl yapılır

TOKİ devir koşulları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur.


TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. Peki TOKİ'den hak sahibi olan bir kimse konutunu devredebilir mi?


TOKİ devir koşulları..


ALT GELİR GRUBU

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ ;

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.


Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet...