03 / 05 / 2024

TOKİ devir vekaletnamesi

TOKİ devir vekaletnamesi

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kimseler adına başvurular vekaletname ile bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak vekaletnamede bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, TOKİ vekaletnamesi nasıl olmalı?

TOKİ vekaletname örneği!

TOKİ başvuruları vekaletname verilerek bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Vekaletnamede yer alacak esaslar, vekaletnamenin nasıl olması gerektiğine ilişkin hususlar TOKİ Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor. İşte TOKİ vekaletname örneği..

Mersin Mezitli'de TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündeminde!

Mersin'in Mezitli ilçesinde belediyenin arazi tahsis ve devir için yaptığı başvurular ve TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri TBMM'de!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Tank Palet Fabrikası'nın devir işlemleri meclis gündeminde!

Tank Palet Fabrikası'nın devir işleminin niteliğine ve işlemin sonuçları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu devir harçları 2021!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yoluyla tamamlanabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2021 ne kadar? 2021'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tank Palet Fabrikası'nın devir işlemleriyle ilgili soru önergesi verildi!

Tank Palet Fabrikası'nın devir işleminin niteliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den gayrimenkul borcunu bitirerek tapu kaydını üzerine almayanlara uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Topu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tapu devir işlemlerini 30 gün içerisinde tamamlamayan vatandaşlara, gerekli hukuksal işlemlerin başlatılacağına ilişkin SMS ve posta yolu ile uyarı yazısı gönderildi

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılamasına dair yönetmelik!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konutta ikinci el satış yoktur devir vardır!

Konutta ikinci el satış işlemleri; satış olarak mı, devir olarak mı nitelendirilmeli? Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını kaleme aldı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

Datça'daki arazilerin satışı durduruldu! 

Datça’nın en kıymetli yerlerinde yer alan 4 arazi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilmesine ilişkin, yargı devir işleminin yürütmesinin durdurulması kararı aldı...

TOKİ devir vekaletnamesi Haberi

TOKİ devir vekaletnamesi

TOKİ vekaletnamesi nasıl olmalı?

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kimseler adına başvurular vekaletname ile bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak vekaletnamede bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


TOKİ vekaletnamesinde yer alması gereken konular, TOKİ'nin Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor. TOKİ vekaletnamesinde yer alacak maddeler ve vekaletname örneği aşağıda yer alıyor:


TOKİ vekaletnamesinde yer alması gereken konular

TOKİ Başkanlığınca satışa sunulan konutlardan satın almak üzere başvuruda bulunmaya,

Konut seçmeye,

Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalamaya,

Satın almış olduğum konutun peşinatını ödemeye ve borçlanmaya,

Taksitlerini yatırmaya,

Konutu teslim almaya,

Damga Vergisi, KDV, banka komisyonu ve diger masrafları yatırmaya,

Konut seçim, konut teslim tutanağı, konut tespit föyünü ve bu husustaki tüm evrakları imzalamaya yetkilidir.


TOKİ vekaletname örneği..


V E K A L E T N A M E

Toplu Konut İdaresi (Toki) ile ilgili birimleri tarafından yapılacak olan Türkiye...